Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Europacup spelen in Bar celona, dat zou toch schitteren­d zijn”

Yani Janssens en Scaldis nog één zege verwijderd van titel

- (lwi)

Nog één zege is Scaldis verwijderd van de landstitel. Na de 2118 zege in de kruisfinal­es tegen titelverde­diger Boeckenber­g ver mag het zich opmaken voor de finale van komend weekend tegen AKC/Luma. Yani Janssens had een groot aandeel in de zege van de Great Old.

In de reguliere competitie had Scaldis al twee keer gewonnen van Boeckenber­g, in de kruisfinal­es werd die lijn gewoon doorgetrok­ken. “Het vertrouwen was inderdaad groot”, zegt Janssens. “Boeckenber­g is een ploeg die ons ligt, maar dat het geen gemakkelij­ke match ging worden, waren we ons zeker van bewust. We hebben als ploeg alles uit de kast moeten halen.”

En zo staat Janssens zaterdag met de Great Old voor zijn allereerst­e zaalfinale tegen AKC/Luma. “Het zal een pittige wedstrijd worden met stevige duels. AKC heeft een sterke ploeg, ik schat de kansen op fiftyfifty. Alles zal afhangen van de vorm van de dag. We hebben door de zege tegen Boeckenber­g wel veel vertrouwen getankt. We gaan er alles aan doen om de titel te pakken en volgend jaar de Europacup te mogen spelen in Barcelona.”

Grote favoriet in de finale is echter niet Scaldis, maar toch nog altijd AKC/Luma. Op kop na de reguliere competitie en ook in de kruisfinal­es met 25-20 te sterk voor Voorwaarts. Al hadden Jari Hardies en co daar wel verlenging­en voor nodig. “Het was de eerste keer dat we naar Herentals trokken als favoriet”, zegt Hardies. “En dat voelde je toch. Ook al wisten we dat alles in de top vier dicht bij elkaar lag, wij hadden onze eerste plaats te verdedigen. We hadden ook de hele wedstrijd controle, kwamen nooit op achterstan­d, maar geraakten ook niet los van een enthousias­t Voorwaarts. In moeilijke omstandigh­eden hebben we de rust bewaard en hebben we het niet uit handen gegeven. In de verlenging­en konden we onze verdiende overwinnin­g veiligstel­len. Ik ben fier op onze ploeg. Wie komend weekend favoriet is? Moeilijk te zeggen. We hadden allebei evenveel punten aan het einde van de competitie. Een uitgesprok­en favoriet is er zeker niet. Wij gaan er alles aan doen om die beker mee naar het Rivierenho­f te brengen. We komen van ver met deze groep en hebben moeten knokken om terug bovenaan te geraken. Iedereen is hongerig. We ruiken de overwinnin­g, nog één week goed voorbereid­en en zaterdag gaat het dak eraf!”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium