Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij dat ik er op het juiste moment t erug sta”

Nick De Backer helpt Antwerpen aan goede start in playoffs

- (jbr)

Na het mislopen van de bekerfinal­e heeft Antwerpen orde op zaken gesteld. Bij de start van de playoffs ging het meteen met 913 winnen bij Mechelen. Nick De Backer had samen met Niels Bus een groot aandeel in de zege.

De Backer was goed voor vier doelpunten en vond op het juiste moment zijn goede conditie terug. De Antwerpena­ar heeft een slepende blessure achter de rug. “Het doet deugd om er terug te staan”, zegt De Backer. “Het was een lange weg terug. We pakten een mooie overwinnin­g, maar toch kunnen een aantal zaken zeker nog beter. We moeten nog beter met de druk leren omgaan. Bij momenten speelden we te nerveus, omdat de scheidsrec­hters niet floten zoals wij het zagen. Ook aanvallend zijn we ons soms nog te afhankelij­k van enkele spelers”, zegt Nick De Backer.

Aanvoerder Niels Bus vond dat Antwerpen vooral als ploeg zeer sterk gespeeld had. “We hebben aangetoond dat we elkaar aanvullen en hebben ook maturiteit getoond. Op het einde van de derde periode kende de wedstrijd een sleutelmom­ent. In de allerlaats­te seconden van die derde periode konden we een Mechelse uitsluitin­g uitbuiten en scoren”, aldus Bus.

Het is duidelijk dat Moeskroen en Antwerpen onder elkaar zullen uitmaken wie de titel pakt. Antwerpen speelt volgend weekend bij Doornik. Als de jongens van coach Patrick Van Ginneken het niveau van de laatste weken kunnen aanhouden, is een nieuwe zege daar zeker haalbaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium