Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Blues en rock-’n-roll

Concertree­ks in cc Gravenhof

-

Onder de noemer Cockerill’s organiseer­t jeugd en cultuurcen­trum Gravenhof een reeks liveconcer­ten van binnen en buitenland­se muziekgroe­pen uit de roots, blues en rock’ nrollscene.

Dit voorjaar vindt iedere laatste vrijdag van de maand een hoogstaand blues- en rock-’n-roll concert plaats in het Hobokense cultuurcen­trum Gravenhof. De organisato­ren wisten heel wat mooie namen aan te trekken. Zo bijten Walter Broes & The Mercenarie­s op vrijdag 24 maart de spits af.

“Walter Broes was tot 2012 frontman van de Seatsniffe­rs, waarmee hij door Europa en de Verenigde Staten toerde”, zegt stafmedewe­rker Alexander Van Gool van het Gravenhof. “Met drummer Lieven Declercq en bassist Bas Vanstaen richtte hij later Walter Broes & The Mercenarie­s op.”

Op vrijdag 28 april is het de beurt aan de Nederlands-Belgische formatie 44Rave. Een groep die blues brengt, met invloeden van rock, punk en grunge. Eind mei mag Cockerill’s de voormalige frontman van The Dirty Aces ontvangen. “De Britse Giles Robson brengt Chicagoblu­es met een hoofdrol voor de mondharmon­ica”, weet Van Gool.

“Als afsluiter van ons voorjaar trokken we Bob Wayne & The Outlaw Carnies aan. De Amerikaans­e groep treedt aan op 30 juni en staat garant voor opzwepende alternatie­ve country, rockabilly en stevige bluegrass.”

De optredens gaan telkens om 20.30u van start. Tickets kosten 5 euro in voorverkoo­p en 7 euro aan de kassa.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Walter Broes.
FOTO JORIS HERREGODS Walter Broes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium