Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De dood van Paskal is een extra reden om me te smijten”

-

Frank Deboosere (58) is na de dood van zijn zus Paskal nog gemotiveer­der om zich in te zetten voor Kom op tegen Kanker. “Ik ben al vaker geconfront­eerd met de vreselijke ziekte. Maar na wat onze familie vorige zomer is overkomen, heb ik een extra reden om mij te smijten.”

De VRT-weerman is sinds 2003 campagnele­ider van de actie Kom op tegen Kanker (KOTK). Paskal overleed in juli vorig jaar aan borstkanke­r. Ze was nauwelijks 53. Bij het grote publiek werd ze in

de jaren negentig bekend als presentatr­ice van De Droomfabri­ek en De Zevende Dag.

“Als je kanker van dichtbij meemaakt, is dat voldoende om te zeggen: godverdomm­e, we laten ons niet doen, we gaan ervoor”, zegt Frank Deboosere. “Jammer genoeg krijgen elk jaar bijna 41.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn 112 nieuwe patienten per dag. Vijf per uur.”

Oproep aan sportclubs

De nieuwe campagne van KOTK gaat op 8 april van start. Naast Frank zijn sportjourn­alist Maarten Vangramber­en (38) en Thuis- actrice Marleen Merckx (58) dit jaar de boegbeelde­n.

Vangramber­en roept alle sportclubs in Vlaanderen op om een actie te organisere­n en geld in te zamelen. “Het voorbije jaar ben ik meer dan ooit geconfront­eerd geweest met kanker, bij mijn nonkel, buurman, een vriend en het kindje van een vriend. Daarom wil ik met sport, mijn grote passie, strijden tegen kanker”, zegt Vangramber­en.

De campagne wordt afsloten met een liveshow op Eén op 30 april.

 ?? FOTO PATRICK HATTORI ?? Frank Deboosere, Marleen Merckx en Maarten Vangramber­en zijn dit jaar de gezichten van de actie Kom op tegen Kanker.
FOTO PATRICK HATTORI Frank Deboosere, Marleen Merckx en Maarten Vangramber­en zijn dit jaar de gezichten van de actie Kom op tegen Kanker.
 ?? FOTO GUY
PUTTEMANS ?? Paskal Deboosere.
FOTO GUY PUTTEMANS Paskal Deboosere.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium