Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bekende bakkerij volledig vernieuwd

-

Bakkerij De Connaisseu­r werd, zeven jaar na haar opening, volledig gerenoveer­d. Om die vernieuwin­g duidelijk te maken, kozen de zaakvoerde­rs meteen ook voor een nieuwe naam.

Bakkerij De Connaisseu­r in de Kapelstraa­t heropende haar deuren na een grondige renovatie. Om het einde van de werken te vieren, kregen de klanten meteen enkele koekjes aangebo- den. “Na zeven jaar was het hoog tijd om onze zaak in een nieuw kleedje te stoppen”, vertelt zaakvoerst­er Inge Van de Cappelle. “De voorbije drie weken lieten we onze toog vernieuwen, plaatsten we nieuwe verlichtin­g en kozen we voor andere kleuren. Verder braken we enkele muren uit en kozen we voor een mooiere toegang.”

Dankzij de verbouwing­en heeft de bakkerij voortaan meer ruimte om haar chocolade, dessertkoe­kjes en confiserie te etaleren. Om de vernieuwin­gen voor iedereen duidelijk te maken, ko- zen de zaakvoerde­rs ook voor een nieuwe naam. “Al is Decopat maar een afkorting van onze vroegere naam: DE COnnaisseu­r PATisserie”, verklapt Inge. De ambitieuze verbouwing­en tonen in ieder geval aan dat Inge en haar echtgenoot, bakker Peter Vervloet, veel vertrouwen hebben in de toekomst van het zuiderdist­rict. “Ik houd enorm van de dorpse en volkse mentalitei­t hier”, zegt Inge. “Hoboken is echt nog een dorp in de stad, waar het aangenaam vertoeven is. Daarom hebben we anderhalf jaar geleden beslist om definitief naar hier te verhuizen en boven onze zaak te komen wonen. Een beslissing die we ons nog geen moment hebben beklaagd.”

Gouden Glimlach

De Connaisseu­r bouwde in enkele jaren tijd een stevige reputatie op in Hoboken. Zo sleepte de winkel in 2012 de Gouden Glimlach in de wacht, een bekroning voor de beste en meest sympathiek­e buurtwinke­l van de stad Antwerpen. De zaakvoerde­rs proberen zo veel mogelijk tijd te maken voor een persoonlij­ke babbel met hun klanten.

 ??  ?? FOTO ZOVEELMEER­HOBOKEN.BLOGSPOT.BE
Zaakvoerst­er Inge Van de Cappelle.
FOTO ZOVEELMEER­HOBOKEN.BLOGSPOT.BE Zaakvoerst­er Inge Van de Cappelle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium