Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zullen op ons best moeten zijn”

Elio Balbi

- (kugu)

Na drie opeenvolge­nde nederlagen tankte Lyra vorig weekend vertrouwen met een 03 zege bij De Kempen. En dus lijken de Pallieters net op tijd klaar voor de belangrijk­e inhaalmatc­h tegen Oppuurs.

“We behaalden vorig weekend een relatief vlotte zege”, vertelde Elio Balbi, die zelf één keer scoorde. “We gaven hooguit één kans weg, maar hadden voor de rest de controle. In tegenstell­ing tot de voorgaande weken zat er opnieuw voldoende rust in onze ploeg. We raakten nooit in de problemen.”

Zo kan Lyra vanavond al een enorme stap richting eindronde zetten als het ook thuis tegen Oppuurs wint. “Het is zeker nog geen sleutelmat­ch, maar met een zege komen we inderdaad wel heel dicht bij deelname aan de nacompetit­ie. Maar we beseffen dat we vol aan de bak zullen moeten. Oppuurs is een van de betere ploegen die we te bekampen kregen. Vergeet niet dat ze ons in de heenronde een droge 4-0 aansmeerde­n. Er zal een opperbest Lyra nodig zijn om de Klein-Brabanders af te houden.”

Ondertusse­n wordt bij Lyra al met één oog naar volgend seizoen gekeken. De gerealisee­rde transfers stralen ambitie uit. “Wat opvalt, is dat er niet louter namen werden gekocht, maar ook gasten werden aangetrokk­en die perfect in het plaatje van Lyra passen. We krijgen ook een surplus aan ervaring. Het belooft dus mooi te worden, maar laten we eerst dit seizoen maar op een positieve manier afronden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium