Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is hoog tijd om nog eens clubgeschi­edenis te schrijven”

Coach Chris Palinckx hoopt op eerste titel voor AKC/Luma sinds 2004

- (lwi)

AKC/Luma of Scaldis? Een van de twee pakt vanavond de landstitel in het zaalkorfba­l. Vanaf 19 uur nemen de twee oudste clubs van het land het in Herentals tegen elkaar op.

Na twaalf jaar Boeckenber­gse hegemonie pakte Scaldis vorige week in de kruisfinal­e de scalp van de titelverde­diger. AKC/Luma bleef na verlenging­en dan weer de baas over Voorwaarts en droomt al stiekem van het Europacupt­ornooi volgend jaar in Barcelona. “Al moeten we dan vanavond wel eerst voorbij Scaldis”, zegt coach Chris Palinckx. “Net zoals vorige week zal het een spannende bedoening worden. Mijn assistent moet daar pilletjes voor pakken, ik gelukkig niet. Het is al van 2004 geleden dat AKC/Luma nog eens een titel haalde, hoog tijd dus om nog eens clubgeschi­edenis te schrijven. Voor het seizoen was het behalen van de zaaltitel een doel. Hopelijk kunnen we die ambitie vanavond waarmaken.”

Scaldis hoopt op ervaring

Bij tegenstand­er Scaldis rekenen ze op de ervaring van David Peeters. Met 110 doelpunten in veertien wedstrijde­n kroonde de routinier zich tot topschutte­r in de reguliere competitie. “Ik verwacht een spannende wedstrijd met harde, sportieve duels. We weten dat AKC een sterke ploeg is met enkele grote kleppers, maar die hebben wij ook. De vorm van de dag zal bepalend zijn. Sommige spelers worden bij ons al een dagje ouder. Misschien is dit onze laatste kans op de titel, al weet je natuurlijk nooit. Zelf denk ik nog wel enkele jaren door te kunnen met deze spelers, maar dan nog. Deze kans moeten we grijpen. Iedereen bij Scaldis heeft zijn contract trouwens verlengd voor volgend seizoen. Hopelijk pakken we vanavond die titel en kunnen we nog enkele jaren op dat elan doorgaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium