Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leven gaat weer zijn gewone gangetje in Antwerpen

-

N a een paar spannende uren donderdag, was de sfeer op de Meir de day after niet anders dan op een andere vrijdag. Shoppende mensen wandelden rustig over straat, niet afgeschrik­t door welke dreiging dan ook.

Met een camionette is Ermin – niet zijn echte naam – de rode Velo’s aan het opladen, net zoals hij dat gisteren deed. Eerst op de Meir, waar Mohamed R. opviel door met grote snelheid te passeren, en daarna bij een velostatio­n aan de kaaien, waar de verdachte werd opgepakt en er wapens in zijn auto werden aangetroff­en. “Ik heb hem niet gezien. Op beide plekken niet. Maar ik kreeg donderdaga­vond wel meteen bezorgde telefoontj­es uit Macedonië. Mijn familie vroeg wat er in Antwerpen toch allemaal aan de hand was. Ze willen komen in de zomer, ik hoop dat ze nog durven.”

Zelf is hij er ook niet helemaal gerust in. Zijn naam wil hij daarom liever niet geven. Maar ja, hij moet zijn rekeningen betalen, dus werkt hij gewoon verder. De meeste mensen op de Meir lijken zich weinig aan te trekken van de ophef van donderdag. Scholieren Camiel, Matt en Elijah zijn vooral blij dat er niemand geraakt is door die auto. “En vandaag merk je er ook niets meer van.” Shaïda Abas werkt in lingerieza­ak Hunkemölle­r op de Meir. “Ik had verwacht dat het hier rustiger zou zijn na het nieuws van gisteren, maar dat is echt niet het geval. Zelf zou ik misschien toch een dagje thuis gebleven zijn.” Het leven gaat inderdaad zijn gewone gangetje. Straatmuzi­kanten zorgen voor muziek, een promoteam deelt blikjes Ice Tea uit en de

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium