Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten dit verlies echt niet dramatiser­en”

SintLenaar­ts ziet reeks gestopt en lijdt eerste verlies in 2017

- KURT GULDENTOPS

Na negen opeenvolge­nde wedstrijde­n zonder nederlaag beet SintLenaar­ts gisteren verrassend in het zand bij een fel vertimmerd Vosselaar, dat in tegenstell­ing tot de bezoekers wel efficiënt om wist te gaan met haar kansen. “Ach, je weet dat zo’n reeks ooit stopt”, relativeer­de doelman Sam Vermylen de nederlaag.

Sint-Lenaarts kende best wel een vervelende namiddag in Vosselaar, waar het negentig minuten lang vocht tegen een hobbelige grasmat en een erg stugge tegenstand­er. Bovendien liet de ploeg, die na de winterstop negen keer op rij niet meer had verloren en een 17 op 27 neerzette, het in de eerste helft tot twee keer toe na om zichzelf het leven flink makkelijke­r te maken. Zo miste eerst Miles Vissers een grote kans op de openingsgo­al en liet vooral Jordy Maes met de rust in zicht een unieke gelegenhei­d liggen vanop de stip.

“Die strafschop was een keerpunt”, zuchtte doelman Sam Vermylen teleurgest­eld. “We waren er voor gewaarschu­wd dat Vosselaar een taaie brok zou worden en dat hebben ze ook bewezen. Maar klimmen we net voor de rust op voorsprong, dan liggen de kaarten toch anders, denk ik.”

Vroeg in de tweede helft al slikte Sint-Lenaarts zijn eerste opdoffer van de namiddag, toen thuisspele­r El Yazidi een vrijschop haarfijn in de korte hoek borstelde. Vermylen was compleet kansloos .

“Hij ging lekker binnen, ja”, moest de doelman toegeven. “Het was voor ons niet het ideale scenario. Eens op achterstan­d hebben we nog wel geprobeerd om de bakens te verzetten, maar echt veel kansen volgden er uiteindeli­jk niet. De voorbije weken kwamen die er wel, dus het zal ook wel met de sterkte van Vosselaar te maken hebben. Al proeft deze 2-0nederlaag toch heel bitter. Je weet dat je hier oorlog moeten maken, maar we kwamen iets te plat voor de dag.”

En dus zag Sint-Lenaarts een einde komen aan een erg fraaie reeks van negen wedstrijde­n zonder verlies.

“Ach, je weet dat zo’n reeks ooit stopt. Uiteraard hoop je die zolang mogelijk te rekken, maar we hoeven dit verlies nu ook niet te dramatiser­en. We hebben al een eindrondet­icket op zak steken en waren er zelf nooit mee bezig om Turnhout nog van de eerste plaats te stoten. Voor ons komt het er nu op aan om snel de draad terug op te pikken. Liefst nu zaterdag al in de thuiswedst­rijd tegen Leopoldsbu­rg. Het is immers belangrijk om met een goed gevoel die nacompetit­ie in te duiken. Iedereen heeft er alvast enorm veel zin in”, besluit de doelman.

 ?? FOTO SMB ?? Pieter Fasseur (St. Lenaarts) houdt Ilias El Yazidi tegen.
FOTO SMB Pieter Fasseur (St. Lenaarts) houdt Ilias El Yazidi tegen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium