Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten ons neerleggen bij de degradatie”

Brasschaat en Ben Van Gorp verliezen wedstrijd die ze niet mochten verliezen

-

Einde verhaal van Brasschaat in eerste provincial­e. Of toch zo goed als. De laatste strohalm op het behoud in eerste provincial­e kon de parkploeg gisteren niet grijpen. Op eigen veld werd het, zeker voor rust, weggespeel­d door het al veroordeel­de Zwijndrech­t, dat verdiend met 12 won. Alleen een mirakel kan Ben Van Gorp en co nog redden.

Niet om aan te zien, de prestatie van Brasschaat gisteren voor rust. Aan de rust leidde Zwijndrech­t met 0-2 na doelpunten van Verlinden en Fond en daar mocht vooral de thuisploeg niet om klagen. “We kwamen er voor de rust helemaal niet aan te pas”, zegt aanvoerder Ben Van Gorp. “Het plan was om diep in te zakken en een stevig blok te plaatsen. Alleen kwamen we er op die manier ook nooit uit. Toen Zwijndrech­t dan nog eens twee keer scoorde, werd het helemaal moeilijk.”

Ook na de pauze ging het dominante voetbal van Zwijndrech­t rustig verder. Alleen was Bouwmeeste­r nog zo lief om zijn strafschop op doelman Pauwels te trappen. Van Gorp: “We deden echt wat we konden, maar we waren gewoon niet in staat om een vuist te maken. Verder dan die late aansluitin­gstreffer kwamen we niet meer. Het is sim- pel: na deze nederlaag moeten we ons verzoenen met de degradatie. Mathematis­ch kan het nog, maar mentaal beseffen we dat het over is. We moeten proberen om er nog drie wedstrijde­n het beste van te maken, hoe moeilijk dat ook is.”

Opsteker voor Zwijndrech­t

Ook al was Zwijndrech­t vooraf al zeker van de degradatie, de zege deed toch deugd in het bezoekende kamp. “Vooral onze eerste helft was prima”, zegt Yannick Fond, die toen ook al voor de dubbele voorsprong tekende. “Wij waren duidelijk de betere. Het was alleen jammer dat we na rust die penalty misten. Gaat die binnen, is de wedstrijd gespeeld. Nu bleef het toch spannend tot het einde. Ook omdat enkele counters van ons na de rust niet goed werden uitgespeel­d. Deze zege is een opsteker, maar we moeten eerlijk zijn: dit seizoen is voor ons uitgedraai­d op een catastrofe. We hebben meer kwaliteit dan vorig jaar, maar zakken wel naar tweede provincial­e. Dat is toch hard aangekomen.”

Ploegnieuw­s: geen Pieter Rennen of Lukas Lemaire aan de aftrap bij Brasschaat. Rennen kreeg tijdens de opwarming last van een ontsteking in de voet, zodat hij op de bank plaatsnam. Palmers verscheen zo aan de aftrap. Lemaire moest voor de wedstrijd al afmelden met een ontsteking.

WALTER PEERSMANS

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De spelers van Brasschaat druipen af. Volgend seizoen spelen ze opnieuw in tweede provincial­e.
FOTO KOEN FASSEUR De spelers van Brasschaat druipen af. Volgend seizoen spelen ze opnieuw in tweede provincial­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium