Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Houtbewerk­er Davey (29) wint 27.250 euro

-

Na een behoorlijk fletse finale – finales van De Mol zijn dat eigenlijk altijd – stak houtbewerk­er Davey Van Rode uit OnzeLieveV­rouwWaver 27.250 euro op zak. Voor de eindwinnaa­r lag er 100.000 euro klaar, maar het grootste deel van het geld ging verloren door mislukte proeven en sabotage van de mol.

Met zijn 27.250 euro won Davey een iets lager bedrag dan de 30.000 euro van winnares Cathy vorig jaar. Davey gaat alle deelnemers “een cadeautje” doen. Hij werkte jarenlang in de kledingsec­tor en speelde vaag met het idee om een kledingzaa­k op te starten, maar hij blijft realist. “Dat is gewoon ontzettend duur. Een aanbod van Woestijnvi­s heb ik nog niet gehad, nee. Het is niet omdat Gilles Van Bouwel dat vorig jaar kreeg, dat het mij automatisc­h zal overkomen.”

Eén misverstan­d moet Davey uit de wereld helpen: veel kijkers konden niet begrijpen dat een houtbewerk­er geen blokje hout kon klieven. “Hout hakken en hout bewerken, dat is iets compleet anders. Ik ga het hout dat ik bewerk niet zelf hakken, hè? Het was zó grappig om die reacties achteraf te lezen.”

Davey won het spel door lang in te zetten op Eline als de mol. “Ik had aanvankeli­jk een lijst van vier verdachten, Eline stond in die lijst met een uitroeptek­en. Dan heb ik gewoon mijn buikgevoel gevolgd en alles op haar gezet. Ik had vrij snel het gevoel dat Eline iemand was die een flapuit leek, maar tegelijk heel berekend was.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium