Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bart Peeters staat recht in cabrio en krijgt uitbrander van Spaanse politie

-

Bart Peeters (57) heeft geen tijd verspeeld om zijn stempel te drukken op het derde seizoen van het VTMprogram­ma Liefde voor

Muziek. De opnames waren officieel nog niet begonnen toen de muzikant door de Spaanse politie aan de kant werd gezet.

Zangeres Natalia zat aan het stuur van de cabrio die Bart Peeters en Lady Linn van de luchthaven op Mallorca naar het vakantieoo­rd moest brengen waar de opnames van Liefde voor Muziek zouden plaatsvind­en. Het trio was amper vertrokken toen agenten van de Guardia Civil Bart Peeters in de gaten kregen: de muzikant stond half overeind op de achterbank terwijl hij ‘ Guardia Civil’ riep.

Natalia, die haar gordel duidelijk onder de oksels droeg, moest de auto aan de kant zetten voor een bolwassing. Bart Peeters ontsnapte aan een boete van 200 euro met een bizar antwoord op de vraag waarom hij in de auto ging rechtstaan: “Ik was mijn jasje aan het fatsoenere­n, zei ik, I was fixing my jacket.”

Bart Peeters zei dat hij amper vijf minuten in de wagen zat toen hij werd tegengehou­den. “De opnames waren nog niet bezig, er hingen wel camera’s in de auto die draaiden. Ik was een beetje onnozel aan het doen, JommekesSp­aans aan het spreken tegen Natalios en Lady Linnos. Ik ging ook even rechtstaan in die cabrio, de paus doet dat toch ook? Ik riep ook ‘Guardia Civil’, wat je vooral niet mag doen als je langs de Guardia Civil rijdt.”

“Ik denk dat ik net voordien aan Natalia had gevraagd: hoe zeg je ‘politie’ in het Spaans? Waarop ik recht sprong: Guardia Civil! Ik heb bij die agent de truc van het valse inlevingsv­ermogen gebruikt. In plaats van je kwaad te maken, doe je alsof je meegaat in het verhaal.”

“Ik droeg ook mijn gordel niet, maar ik heb mij van elke vorm van beboeten gered door tegen die politieman te zeggen: meneer, ik ben zó dankbaar dat u mij vertelt dat je in Spanje niet mag rechtstaan in een cabrio en tegelijk ‘Guardia Civil’ mag roepen.” (tdl) Het nieuwe seizoen van Liefde voor

Muziek is vanaf maandag 10 april te zien op VTM.

 ?? FOTO'S VTM ?? Bart Peeters met Lady Linn en Natalia in een cabrio: “Ik ging even rechtstaan, de paus doet dat toch ook?”
FOTO'S VTM Bart Peeters met Lady Linn en Natalia in een cabrio: “Ik ging even rechtstaan, de paus doet dat toch ook?”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium