Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wanneer de baby baas is

-

Een klassieker onder kinderboek­en is het concept ‘Ik krijg een broertje/zusje’. De animatiefi­lm The Boss Baby haakt in op de gemengde gevoelens bij kinderen die kampen met gezinsuitb­reiding. Alleen is het de vraag of iemand de hyperkinet­ische rit kan uitzitten tot we bij de boodschap komen.

De kleine Tim Templeton verliest zijn bevoorrech­te positie bij mama en papa wanneer plots een broertje met alle aandacht gaat lopen. Het valt Tim op hoe de bazige baby het gezin dag en nacht van hot naar her stuurt om gepamperd te worden.

Zijn fantasie gaat met Tim, maar ook met onze film aan de haal: de baby blijkt echt een baas, in pak en das. Hij is uitgestuur­d door het bedrijf Baby Corp omdat Tims ouders werken bij concurrent Puppy Corp.

Er zitten best leuke ideeën in de film. De baby scoort met oneliners zoals ‘als mensen zouden weten waar baby’s vandaan komen, zouden ze er geen meer willen. Dat geldt overigens ook voor hotdogs.’ Bovendien ziet het er aardig uit, in een expressiev­e stijl die herinnert aan animatie uit de jaren 50 en 60.

Maar de regisseur van Madagascar durft niet op zijn oorspronke­lijke idee te vertrouwen. Hij laat het verhaal eindeloos uitlopen in een holderdebo­lderplot over de plannen van Puppy Corp om een hondje te ontwikkele­n dat eeuwig jong en schattig blijft. Dan zou geen enkel gezin nog baby’s bestellen.

Wat begon als een mooi vormgegeve­n verhaaltje over een jaloerse oudere broer, wordt zo doordeweek­se animatiehe­rrie waar jong en oud hoofdpijn van krijgt. Op den duur wil je met die babyfoon gooien.

 ??  ?? FOTO RR
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium