Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voor het seizoen had ik mijn twijfels”

Hellvoc van coach Peter Bierinckx kan donderdag titel pakken

- SVEN PERSOONE

Hellvoc kan donderdag na de inhaalweds­trijd tegen Mortsel de titel vieren. Als het in eigen huis de drie punten pakt, is de titel een feit. Sinds de nederlaag tegen Volmar Ekeren, eind februari, klopte Hellvoc concurrent Sveka Schoten en vervolgens Geel Zwart Wijnegem met 30. Al had het afgelopen zaterdag wel vijf sets nodig tegen Haacht.

“Het was niet goed langs onze kant”, zegt trainer Peter Bierinckx. “Haacht is een ploeg die ons gewoon niet ligt. We kregen geen controle over de wedstrijd en de titel, die nu wel erg dichtbij komt, zorgt ongetwijfe­ld ook voor stress. Maar niet getreurd, een 3-1 zege donderdag voor een ongetwijfe­ld vol huis is voldoende voor de titel. Wie had dat durven te voorspelle­n? Ik ben naar Hellvoc gekomen met de ambitie om de ploeg naar eerste divisie te brengen. Eerlijk? Toen ik de eerste training leidde, twijfelde ik ook of het dit seizoen zou lukken. Maar tussen die eerste kennismaki­ng en nu zit een wereld van verschil. Sommige spelers hebben een fenomenale vooruitgan­g geboekt en zijn helemaal opengebloe­id. Op vlak van talent hebben we wellicht niet de beste ploeg, maar onze collectiev­e sterkte maakt dat allemaal goed. Ik geef spelers niet de kans om de kantjes eraf te lopen, op vlak van mentalitei­t en gedrevenhe­id zijn ze heel diep moeten gaan. Ik heb veel op hen ingepraat, want ze hebben zelf ook vaak getwijfeld aan hun mogelijkhe­den. En laten we de supporters niet vergeten. Ze scharen zich elke week als een echte zevende man achter ons. Ook op verplaatsi­ng. Nooit heb ik zoiets meegemaakt.”

De titel kan Hellvoc nog moeilijk ontglippen. Lukt het tegen Mortsel niet, dan krijgt het op de laatste speeldag tegen hekkenslui­ter Leefdaal-Bertem B nog een herkansing. “De club heeft een plan klaarligge­n om op langere termijn door te stoten naar eerste nationale of zelfs liga B. Om die sprong toch te kunnen maken, keren Yentl Van der Aa en Steven Van Reeth (liga B, Zoersel), Thomas Van Reeth (eerste nationale, M-Siks Blaasveld en voordien liga A, Haasrode-Leuven) en Iggy Amelinckx (eerste nationale, Lint) als exjeugdspe­lers van Hellvoc volgend seizoen terug. Met die ploeg zullen we volgend seizoen weer kandidaat zijn voor de prijzen.”

 ?? FOTO AVT ?? Peter Bierinckx spreekt zijn troepen toe. Het volstond uiteindeli­jk nipt voor de zege op bezoek bij Haacht.
FOTO AVT Peter Bierinckx spreekt zijn troepen toe. Het volstond uiteindeli­jk nipt voor de zege op bezoek bij Haacht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium