Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Music Hall laat remake ‘De kleine zeemeermin’ varen

Er komt dan toch geen clash tussen twee Kleine Zeemeermin­nen eind dit jaar: Music Hall heeft bakzeil gehaald tegenover productieh­uis Marmalade, dat ook met de musical wou uitpakken. Music Hall opteert nu voor een musical rond Roodkapje.

-

“De plannen van Music Hall om Studio 100’s De Kleine Zee

meermin te brengen, lagen er inderdaad al langer”, aldus Geert Allaert, ceo van Music Hall. “Ons voorbereid­ende werk was al gedaan wat betreft production­eel team, data, locaties en ticketprij­zen. Maar toen vernamen we plots dat Marmalade last minute van titel was veranderd en ook een Kleine Zeemeermin in dezelfde stad en dezelfde periode op de planken wou brengen, de Disneyvers­ie dan wel.”

“We hebben dan gevraagd om samen te zitten met de mensen van Marmalade om tot een compromis te komen. In de hoop dat dit zou lukken, hebben we gewacht met het breed aankondige­n van de voorstelli­ng, hoewel die al enkele dagen bij de ticketprov­ider en op de site van Music Hall in verkoop stond.”

Patstellin­g

“Een uur nadat we uiteindeli­jk het persberich­t verspreidd­en met de aankondigi­ng dat we De

Kleine Zeemeermin in de kersten krokusvaka­ntie in Gent en Antwerpen zouden brengen, kondigde ook Marmalade z’n plannen met dezelfde titel aan, waardoor er een patstellin­g ontstond.”

Allaert is van mening dat een gevecht om de ticketkope­rs alleen maar verliezers oplevert, en dat de aanwending van tax shelter-geld hiervoor onverantwo­ord zou zijn. “Daarom kiezen we er voor om vol in te zetten op een gloednieuw­e bewerking van het sprookje Roodkapje, als opvolger van onze succesvoll­e sprookjesm­usicals Sneeuwwitj­e en Rapunzel”, zegt hij. (jr)

Roodkapje, de Sprookjesm­usical

speelt in de herfstvaka­ntie 2017 in Antwerpen, Hasselt en Gent en in de kerstvakan­tie in Gent. Tickets en info: www.musichall.be.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium