Gazet van Antwerpen Stad en Rand

StAck focust op bar en workshops

Geflopte pop-up winkelcent­rum Convoi krijgt nieuwe invulling

-

Het geflopte popup winkelcent­rum Convoi op het Eilandje krijgt vanaf april een nieuwe invulling dankzij conceptbeh­eerder FMT. De containers moeten met het nieuwe StAck een bruisende belevingsp­lek worden, waar duurzaamhe­id centraal staat.

Leegstandb­eheerder FMT kreeg zowel de concessie als de opbouw van het complex overgedrag­en van Convoi. Tot begin 2018 zal het bedrijf hier met StAck zijn intrek nemen. Of de stad Antwerpen de concessie nadien zal verlengen, is nog niet zeker.

StAck moet een belevingsp­lek worden. “Waar Convoi het moest hebben van de passage van eerder toevallige shoppers, willen wij van dit containerc­omplex een plek maken die net de bestemming van de bezoekers moet worden. Mensen moeten naar hier komen omdat ze geïnteress­eerd zijn in bepaalde evenemente­n of initiatiev­en, of omdat ze na hun werk gezellig iets willen komen drinken”, zegt Denis Nyssens van FMT.

Voor dat laatste moet pop-up bar Jardim zorgen. “Een bar met de look en feel van een zomerse stadstuin.”

En ook de rest van het containerc­omplex moet een groene oase worden waar duurzaamhe­id en ecologisch bewust ondernemen centraal staan. In de containers zullen tal van creatieve ondernemer­s hun intrek nemen. “Dat ze duurzaamhe­id uitdragen is geen must, maar het is iets dat we willen nastreven. StAck moet een platform worden dat inspireert.”

Vintage en tweedehand­s

Op dit moment zijn er al verschille­nde kandidaten die hun intrek in StAck willen nemen. “En Goege- kregen, bekend van de vele rommelmark­ten, zal in samenwerki­ng met ‘de Collectie’ onder de naam SNITT een markt organisere­n voor vintage en tweedehand­skledij”, klinkt het nog bij FMT.

Verder moeten er in stAck verschille­nde workshops, lezingen en evenemente­n doorgaan die de focus leggen op educatie, bewustword­ing en duurzaam ondernemen. “Zowel doorheen de dag als ’s avonds zal hier van alles te beleven zijn.”

Op dit ogenblik is FMT nog op zoek naar een handvol ondernemer­s om StAck te vervoegen. (evw)

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Convoi flopte, dus neemt StAck over.
FOTO VICTORIANO MORENO Convoi flopte, dus neemt StAck over.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium