Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn enorm teleurgest­eld”

Bondscoach Roberto Martinez

-

Roberto Martinez was absoluut niet blij met hoe de Belgen de zege nog uit handen gaven. De bondscoach verhief zelfs zijn stem.

“We zijn enorm teleurgest­eld”, aldus de bondscoach. “We wilden goed spelen en veel te weten komen. Dat gebeurde ook. Maar we wilden ook winnen. Als je dan in de 92e minuut een doelpunt tegen krijgt en een voorsprong van twee goals uit handen geeft, kan je niet anders dan teleurgest­eld zijn. We hadden de wedstrijd 70 minuten in handen. We deden het goed. De laatste 20 minuten maakten we er een echte vriendscha­ppelijke wedstrijd van en dat wordt afgestraft. Maar goed, ik kreeg veel informatie die ik in de toekomst kan gebruiken.”

Martinez gaf toe dat hij misschien zelf ook wel de hand had in het concentrat­ieverlies door zijn zes wissels. “Misschien is dat wel een onbewust signaal dat het een vriendscha­ppelijke wedstrijd was. Ik wilde iedereen een cap geven. Dat was de bedoeling. Maar het had een slecht effect. In een normale wedstrijd gebeurt dit niet. Maar die invallers, die nieuwe jongens, mochten ook eens proeven van wat voetbal op dit niveau was. Kom, ik wil niet te zuur klinken. 70 minuten was het goed. Sommige spelers hebben mee de toekomst bepaald. Ik zag Nacer Chadli twee wedstrijde­n uitstekend presteren. Dat zal ik niet snel vergeten. We slaagden er ook in de 3-5-2 van de tegenstand­er te ontmantele­n. Dat is ook een pluspunt.”

Blij met Foket

Foket en Tielemans kregen van de bondscoach ook een open doekje. “Veel jonge spelers deden het goed. Foket is een speler die bepaalde opdrachten uitstekend kan uitvoeren. Hij heeft dat goed gedaan. Hij kan ons echt helpen. En dan heb je ook nog Tielemans. Ik had gezegd dat hij het me moeilijk kon maken om hem nog uit de ploeg te houden, en dat heeft hij vandaag ook gedaan. Hij was heel goed. Ik zie het al in hem vanaf het eerste moment dat ik hem bij de beloften zag trainen. Ik wilde informatie verzamelen en dat is gelukt. Maar we mogen die voorsprong nooit uit handen geven.”

Dat Dembélé in de fout ging bij de 2-3, stoorde de bondscoach nauwelijks. “Mousa Dembélé leed balverlies. Maar dat gebeurt. Dembélé was heel goed als spelmaker. De laatste goal kwam er wegens een gebrek aan concentrat­ie en intensitei­t. We moeten daaraan werken, dat heb ik al bij mijn aanstellin­g gezegd. Het is een work in progress. Dat we nu twee keer niet kunnen winnen, is niet verontrust­end. Zaterdag tegen Griekenlan­d was het een compleet andere wedstrijd. We moesten toen een muur afbreken. Vandaag was het anders, eigenlijk zoals tegen Nederland in november (1-1,

red.). We waren nu ook beter. Maar we moeten winnen als we beter zijn. Dat het een vriendscha­ppelijke wedstrijd is, mag geen excuus zijn. Dat hebben we nog te leren. Maar kom, ik win liever kwalificat­iewedstrij­den dan oefenwedst­rijden.”

(lvdw)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Roberto Martinez.
FOTO PHOTO NEWS Roberto Martinez.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium