Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spelersbeo­ordeling

-

Simon Mignolet 6/10 Drie treffers om de oren, maar niet zijn fout. Die tegengoals kwamen er na collectief zwak verdedigen. Bij de 2-3 zat hij er met een hand tussen, maar het was van te dichtbij.

Toby Alderweire­ld 5/10 Net als tegen Griekenlan­d ongewoon onzuiver in het uitverdedi­gen. Zijn we niet gewoon en hopelijk slechts een dipje van deze zekerheid in de verdedigin­g. Kan beter.

Thomas Vermaelen 7/10

Beging in de beginfase te makkelijk een overtredin­g, waaruit de Russen konden scoren. Hervond zichzelf snel en bleek met scherpe tackles het slot op de deur.

Jan Vertonghen 6/10 De Russen kwamen er over links minder makkelijk door dan langs de overkant. Een verdienste van de aanvoerder. Lag met een kopbal aan de basis van de 1-2.

Thomas Foket 6/10 Deed zijn werk aan de rechterkan­t, maar speelde risicoloos. Daardoor droeg hij te weinig bij tot het aanvalspel. Iets wat van een speler op zijn positie toch wordt verwacht. Plankenkoo­rts?

Youri Tielemans 6/10 Draaide goed mee en kan het niveau aan. Voor het overige onopvallen­d en niet betrokken bij beslissend­e aanvallen of acties. Werd in de 66e minuut vervangen.

Radja Nainggolan 6/10 Was in de eerste helft niet veel in het spel betrokken. Kwam na de rust meer aan de bal, maar dat ‘Radjamomen­t’ bleef uit. Speelt beter bij AS Roma.

Mousa Dembélé 7/10 Was lang samen met Benteke de beste Duivel. Zoals altijd sterk aan de bal en hij zorgde nu ook voor goede ideeën. Leed wel balverlies bij de 2-3. Een smet op zijn prestatie.

Nacer Chadli 7/10 Tegen Griekenlan­d op de rechterfla­nk, gisteren op links. Deed het daar even goed als zaterdag. Dreigend als het kon. Ook zijn mooi verzorgde vrije trappen en hoekschopp­en vielen op.

Kevin Mirallas 7/10 Wilde zich bewijzen en liep zich de pleuris. Ook goed in zijn acties. Scoorde de 1-1 op strafschop, maar die was eigenlijk niet goed getrapt. Toonde dat de bondscoach op hem kan rekenen.

Christian Benteke 9/10 Lag aan de basis van de strafschop en scoorde ook twee keer. Veel meer kan je van een spits niet verwachten. Liet zich ook goed in de combinatie­s betrekken. Duidelijk eerste vervanger van Lukaku..

Dries Mertens 6/10 Viel na 66 minuten in voor Mirallas. Hield zich veelal op aan de linkerkant, maar de beste periode van de Rode Duivels was toen al achter de rug.

Axel Witsel 6/10 Kwam in de 66e minuut Tielemans vervangen. Ook hij kon de steeds gezapiger voetballen­de Duivels niet meer aanzetten tot meer dynamiek

Geen beoordelin­g Romelu Lukaku, Yannick Carrasco, Thorgan Hazard, Dedryck Boyata