Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Meir volgt match tussen boycottend­e fans

- GERT GYSEN, KURT GULDENTOPS

Het onafhankel­ijke supporters­platform GeelZwart, The Yellow Black’s Army en het Supporters­verbond bundelen de krachten en roepen de fans van Lierse op om de wedstrijd tegen Standard niet in het stadion te volgen. De aanhang wordt opgeroepen naar de binnenstad af te zakken en op die manier de match samen bij te wonen via de diverse schermen die zullen geplaatst worden op het Zimmerplei­n en in de Eikelstraa­t.

Het ontslag van clubicoon Eric Van Meir, zondag allicht dus zelf aanwezig bij de protestact­ie, ligt aan de basis van dit initiatief. Van Meir pakte met Lierse het hoogste aantal punten in 1B, maar door het vernieuwde com- petitiefor­mat belandde de ploeg toch niet in de finale op promotie omdat Lierse geen periodetit­el had gepakt.

De fans protestere­n tegen het grillige beleid van voorzitter Maged Samy, wiens eenmansact­ie om Eric Van Meir te ontslaan voor hevige beroering zorgde. De aanhang van Lierse is het bijzonder grillige en warrige beleid van zijn Egyptische voorzitter grondig beu.

“Laat het duidelijk zijn dat dit protest niet gericht is naar de spelersgro­ep”, verduideli­jkt GeelZwart. “Spelers die een hart voor Lierse hebben, zullen zeker begrip kunnen opbrengen voor deze actie en daar zijn we hen ook dankbaar voor. Wel zijn we de onbegrijpe­lijke en eenzijdige beslissing­en van het huidige bestuur grondig beu en willen we op deze manier een sterk signaal geven dat het beleid van de club naar de toekomst toe anders en vooral stabieler moet.”

“Een traditiecl­ub als Lierse dient profession­eel bestuurd te worden, met respect voor zijn supporters, en niet naar de grillen van de eigenaar”, stelt The Yellow Black’s Army.

De diverse vereniging­en willen er zondag in de binnenstad een groot feest van maken en zo tonen dat de club hen erg nauw aan het hart ligt. En tegelijker­tijd de wispelturi­ge beslissing­en van de jongste tien jaar aan de kaak stellen.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Van Meir als trainer van Lierse: gewaardeer­d door de supporters.
FOTO TOM GOYVAERTS Van Meir als trainer van Lierse: gewaardeer­d door de supporters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium