Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Serieuze opsteker na al dat blessurele­ed”

Yannick Vandenbulc­ke is na t ornooiwins­t in Kroatië eindelijk terug van weggeweest

-

Yannick Vandenbulc­ke is terug van weggeweest. Eindelijk. Afgelopen weekend won de Antwerpse tennisser het ITFtornooi in het Kroatische Umag (15.000 dollar). “En dat heb ik vooral te danken aan het feit dat ik eindelijk weer blessurevr­ij ben”, zegt Vandenbulc­ke.

In 2009 (Eupen), 2013 (Eilat in Israël) en Havré (2014) won Yannick Vandenbulc­ke (ATP 653) drie ITF-titels. In 2010 stond de Antwerpse tennisser zelfs op de 470ste stek op de ATP-ranking. Een mooie carrière als Belgische subtopper in het internatio­nale circuit leek in het verschiet te liggen. “Tot een polsblessu­re roet in het eten gooide”, zegt Vandenbulc­ke. “Vanaf 2014 tot vorig jaar kwam ik amper aan spelen toe. Driemaal werd ik geopereerd aan de rechterpol­s. De laatste keer in maart 2015. Ook toen volgde opnieuw een lange revalidati­e. Ik wilde echter niet opgeven en deed alles om een succesvoll­e comeback te maken. Vorig jaar in de lente kon ik dan eindelijk mijn wederoptre­den vieren.”

Toch werd het een rentree met vallen en opstaan voor de Antwerpena­ar.

“Daarom is het ook belangrijk dat ik eindelijk opnieuw een tornooi op mijn naam kon schrijven. Dan besef je dat hard werken loont. Nu hoop ik vooral de komende jaren blessurevr­ij te blijven. Dat is de eerste uitdaging. Lukt dat, wil ik op korte termijn mijn beste ranking trachten te verbeteren. Zondag trek ik naar Italië voor een ITF-tornooi, nadien reis ik door naar Portugal. In mei en juni zal ik interclub in België en Duitsland spelen. In zomermaand­en zal ik de internatio­nale tornooien in België, vooral aan de kust, spelen.”

De intussen 26-jarige Antwerpena­ar woont met zijn vriendin in Zoersel, maar traint opnieuw met zijn coach Henri Jacquemin in Aarlen. “Als ik in België ben en geen tornooien speel, train ik daar. Ik voel me er goed, dat is als sporter toch belangrijk.”

Elyne Boeykens pakt titel in dubbelspel

Elyne Boeykens (WTA 340) greep vorig weekend op het ITF-tornooi in Le Havre (15.000 dollar) met Kimberly Zimmermann de titel in het dubbelspel. Deze week werd de Antwerpse in de kwalificat­ies van het ITF-tornooi in het Franse Croissy-Beaubourg (60.000 dollar) ech- ter meteen uitgeschak­eld. Boeykens is er wel nog actief in het dubbelspel.

De in Brasschaat woonachtig­e An-Sophie Mestach (WTA 236) plaatste zich in Le Havre wel voor de tweede ronde van de hoofdtabel.

Eliessa Vanlangend­onck (WTA 739) is deze week op het ITF-tornooi van Istanbul (15.000 dollar) aan de slag.

PATRICK CEULEMANS

 ?? FOTO'S SMB
EN TWITTER.COM ?? Yannick Vandenbulc­ke in actie. Inzet: de Antwerpena­ar met zijn trofee na de tornooiwin­st vorig weekend in het Kroatische Umag.
FOTO'S SMB EN TWITTER.COM Yannick Vandenbulc­ke in actie. Inzet: de Antwerpena­ar met zijn trofee na de tornooiwin­st vorig weekend in het Kroatische Umag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium