Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Stel je v oor: meer dan t achtig punten halen en t och geen kampioen zijn”

-

Dankzij een 40 overwinnin­g tegen Hingene blijft Nielse SV aan de leiding staan. De voorsprong met Oxford Hemiksem bedraagt nog altijd twee punten, maar Nielse heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Vanavond gaat Nielse op bezoek bij de B-ploeg van Aartselaar en die kwam in de heenronde een punt halen ‘in de put’. “Dat zouden weleens twee dure punten kunnen worden”, vertelt Christophe Mast. “We hadden toen echt een offday en willen die misstap graag vanavond al rechtzette­n. We moeten wel als we alsnog de titel willen halen. We spelen nog drie wedstrijde­n, een negen op negen is een absolute must.”

Als Nielse het maximum van de punten haalt en Oxford Hemiksem doet hetzelfde, dan valt de beslissing pas op de laatste speeldag. En dat geeft toch een aparte situatie. “We zouden op die manier allebei meer dan tachtig punten halen, maar toch zal er iemand de eindronde moeten spelen. Wij zijn vrij op de laatste speeldag, Oxford Hemiksem ontvangt die dag Schelle, de nummer drie in het klassement. Als het zover komt dat die wedstrijd over de titel gaat beslissen, hopen wij natuurlijk allemaal dat Schelle het spel eerlijk zal spelen en zijn sportieve plicht vervult. Maar zover zijn we nog lang niet. Eerst die drie resterende wedstrijde­n al eens winnen. De ruime zege tegen Hingene heeft ons nog wat extra vertrouwen gegeven. We zaten meteen goed in de wedstrijd en konden een aanvallend ingesteld Hingene toch in de verdedigin­g drukken. We scoorden ook vrij snel, zodat we nooit in de problemen zijn geraakt. Hopelijk lukt het vanavond in Aartselaar opnieuw.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium