Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Match op slot speeldag wordt allicht alle sbepalend”

-

Met drie doelpunten had Yassin Markai een groot aandeel in de 14 overwinnin­g van Oxford Hemiksem op het veld van Leest United. Door de overwinnin­g komen de boys

in green opnieuw een stapje dichter bij de titel. Vanavond komt Heindonk op bezoek.

“Het is altijd leuk als je drie doelpunten weet te scoren”, zegt Markai, die met zijn hattrick zijn doelpunten­totaal dit seizoen op elf bracht. “Al was het belangrijk­ste toch dat we de drie punten gingen halen. Dit was een lastige verplaatsi­ng. Die elf doelpunten zijn zeker niet slecht, al kan het altijd beter. Maar na mijn blessure in de heenronde was ik toch een kleine drie maanden buiten strijd. Stilaan ben ik echter weer op mijn beste niveau aan het geraken.”

Net als Markai lijkt ook Oxford Hemiksem opnieuw op kruissnelh­eid te zitten, nadat het enkele weken geleden een dipje kende. “Er waren enkele wedstrijde­n die we pas helemaal op het einde konden beslissen, maar de laatste weken gaat het terug beter. We weten dat we met vier zeges kampioen spelen, maar het beloven nog moeilijke weken te worden. Gelukkig hebben we nog drie thuismatch­en, hopelijk kunnen we rekenen op onze ijzersterk­e thuisreput­atie. Vanavond ontvangen we Heindonk, komend weekend trekken we naar Heffen. Daarna volgt de partij tegen Hombeek en op de slotspeeld­ag is er de derby tegen Schelle. Aangezien ook Nielse geen steken laat vallen, ziet het er naar uit dat die wedstrijd zal beslissen over de titel.”

Over zijn verdere toekomst heeft Markai nog geen beslissing genomen. “Ofwel doe ik er nog een jaartje bij met Oxford Hemiksem, ofwel stop ik met voetballen. Ik ben er nog niet uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium