Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik weet alles, dus ook dat hij onschuldig is”

Partner van Melissa uit ‘The Sky is the Limit’ zat in cel voor witwasprak­tijken

- (nv)

De vriend van Melissa Van Hoydonck (27), de Antwerpse die deze week aan bod kwam in The Sky is the Limit, heeft tien dagen in een Nederlands­e gevangenis gezeten. Roy S. (43) werd opgepakt in een internatio­naal onderzoek naar het witwassen van drugsgelde­n via een schroothan­del. Hij werd vrijdag vrijgelate­n.

Melissa Van Hoydonck is een

b Antwerpse die met Roy S. in een villa in Limburg woont. Samen met haar moeder Yolande baat ze kledingwin­kel Les Filles d’Anvers in Brasschaat uit. Een cameraploe­g van The Sky is the Limit volgde moeder en dochter zes da- gen lang. Maar het huis van vriend Roy S. mocht niet in beeld worden gebracht. Ook hijzelf wilde buiten beeld blijven. Misschien omdat hij wist dat hij het voorwerp uitmaakte van een onderzoek? “Absoluut niet”, benadrukt Melissa. “Roy is een heel harde werker, al dat blingbling-gedoe is gewoon niet aan hem besteed.”

Roy S. richtte twaalf jaar geleden het bedrijf Rofere op, het verhandelt grondstoff­en voor de metaalverw­erkende industrie. De ondernemin­g stevende vorig jaar op een faillissem­ent af.

De Nederlande­r uit Opgrimbie werd op 14 maart opgepakt in zijn geboortest­ad Maastricht terwijl de speurders binnenviel­en in zijn villa in Opgrimbie. Volgens de Nederlands­e politie werd daarbij zijn administra­tie in beslag zijn genomen. Hij is geen hoofdverda­chte in het onderzoek dat draait rond het witwassen van drugsgelde­n, naar verluidt zowat 8 miljoen euro. Het hele onderzoek loopt nog. Was Melissa misschien niet op de hoogte? “Ik weet alles”, reageert ze. “Dus weet ik ook dat er niets van aan is.”

Guy Koppen, de advocaat van Roy: “Mijn cliënt wordt verdacht van het witwassen van criminele gelden, maar ontkent alle betrokkenh­eid. Hij is vrijdag vrijgelate­n. Dat betekent dat de noodzaak van zijn aanhouding is verdwenen of dat de verdenking weg is.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Melissa Van Hoydonck (rechts) met moeder Yolande.
FOTO JAN VAN DER PERRE Melissa Van Hoydonck (rechts) met moeder Yolande.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium