Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ze spelen met onze reputatie”

- PAUL VERBRAEKEN

De Antwerpse havenwerkg­evers koken van woede. Door de ‘rustactie’ van de zeeloodsen – die volledig werken “volgens het boekje”, met maximale rustpauzes na elke beloodsing – liepen de vertraging­en gisteren al op tot 24 uur. Vrijdag gaat de minister opnieuw overleggen.

STEPHAN VANFRAEYCH­EM Algemeen directeur AlfaportVo­ka “Dit zijn geen onschuldig­e prikacties. Bij grote rederijen zullen ze zich dit herinneren.”

Door de rustpauzes van zes uur die de zeeloodsen namen na elke loodsbeurt, wisselde het stakingsbe­eld gisteren de hele dag. ’s Ochtends lagen er volgens ACOD-afgevaardi­gde Marcel Defer in Antwerpen achttien schepen te wachten op afvaart met een gemiddelde wachttijd van vijftien uur. Op de Noordzee twintig kilometer buiten Oostende lagen er elf schepen met een gemiddelde wachttijd van eenentwint­ig uur. Bij de noordelijk­e Steenbank waren de wachttijde­n weggewerkt. Kort na de middag ging het volgens de havenwerkg­evers om tien binnenkome­nde schepen en veertien afvarende “met wachttijde­n tot vierentwin­tig uur”.

Volgens algemeen directeur Stephan Vanfraeche­m van werkgevers­koepel Alfaport-Voka is woensdagna­middag al één schip afgeleid naar Rotterdam. Terminalop­erator MPET verklaarde dat “een aantal grote rederijen onderzoekt om schepen af te leiden”.

Onbetrouwb­are schakel

In elk geval zitten de aanslepend­e acties de werkgevers zeer hoog. “Dit zijn geen onschuldig­e prikacties”, zegt Vanfraeche­m. “Onze reputatie gaat naar de vaantjes. Ze spelen met de toekomst. Bij grote rederijen zullen ze zich dit herinneren. En dan heb ik het wel over de internatio­nale hoofdkwart­ieren. Je kan niet ‘een beetje’ betrouwbaa­r zijn.” Eddy Wouters van de beroepsver- eniging van agenturen ASV roept op tot stopzettin­g van de acties.

Een belangrijk­e werkgever fulmineert: “Deze resem van conflicten maakt de loodsen in de hele nautische keten totaal onbetrouwb­aar. Zij willen blijkbaar geen deel uitmaken van onze havengemee­nschap.”

Kritiek op minister

Intussen is er ook kritiek op Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Hij heeft vrijdag aparte gesprekken gepland met vakbonden ACV en VSOA. Gisteren bevestigde het kabinet dat de actievoere­nde ACOD niet wordt uitgenodig­d “omdat de ACOD het akkoord van 4 maart 2016 niet heeft onderteken­d”. Sommigen bonden zien in deze aanpak een N-VA-manoeuvre tegen de vakbonden.

Binnenkame­rs reageren ook haventopme­nsen geprikkeld omdat “Weyts vrijdag pas een gaatje lijkt te vinden in zijn agenda. Wel heeft hij de tijd om uit te pakken met de procedures in slachthuiz­en. De gang van zaken in de haven lijkt hem minder te interesser­en.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium