Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het enthousias­me werkt aanstekeli­jk”

-

De allereerst­e ontwerper die zich bij Belgunique aansloot, was Ellen Janssens uit Antwerpen. Elke dag thuis in haar zolderatel­ier maakt zij keramiek. Smaakvolle potjes, groot en klein, in heldere, heerlijke kleuren.

“Van opleiding ben ik interieura­rchitect, maar pas daarna ontdekte ik mijn passie en dat bleek keramiek te zijn. Maar geloof me, het was geen liefde op het eerste gezicht. Toen ik de eerste keer de keramiek-klas binnenwand­elde, dacht ik eerlijk en oprecht: ‘oh neen, zo’n lelijke dingen, zoiets wil ik niet maken’. Het is pas nadat je de basis onder de knie hebt, na acht jaar opleiding en oefenen, dat je weet en voelt dat je nu mooie dingen kan beginnen maken. De collectie die ik ontworpen heb, is gebaseerd op iets wat mij altijd intrigeerd­e: de kleuren van groenten en fruit die verpakt zijn in doorzichti­ge netjes. Mijn werk is heel strak van vorm, wellicht door mijn opleiding als interieura­rchitect. Alles past ook perfect in elkaar. Wat ik doe is de vorm en de kleur aanreiken die men naar hartenlust kan combineren. Als potjes en vazen, of als tassen zonder oren en drinkbeker­s. En door de verschille­nde formaten en hoogtes wordt dat zo een bord of een kom. Multifunct­ioneel met andere woorden, want je kan er thee of soep uit drinken, of paperclips of je tandenbors­tel in bewaren”, vertelt Ellen.

“Vorig jaar in juli ontmoette ik dan Sofie. Het enthousias­me van haar verhaal werkte bij mij aanstekeli­jk. Zelf heb ik geen webshop of een website, en ik heb ook helemaal geen zin om daar mee bezig te moeten zijn. Mede daardoor stapte ik aan boord, als allereerst­e blijkbaar. Ik geloof in het opzet van Sofie dat je samen met andere ontwerpers op één en uniek online platform sterker staat dan alleen. De diversitei­t van het aanbod vult elkaar aan.”

 ??  ?? Ellen Janssens met haar pronkstukk­en.
FOTO BERT DE DEKEN
Ellen Janssens met haar pronkstukk­en. FOTO BERT DE DEKEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium