Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tijd dat ik iets anders ga doen”

-

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook een zekerheid geworden. Na een verblijf van één seizoen in eerste landelijke degradeert de vrouwenplo­eg van Schelle naar tweede landelijke.

De voorbije weken sleepte Schelle, dat al een hele tijd vier sterkhoude­rs door blessures mist, zich naar het einde van de competitie. Dit weekend incasseerd­e het bij leider Basket Willebroek een pijnlijke 84-26 nederlaag. Het is duidelijk dat de ploeg van trainer Tanya Rammeloo helemaal is uitgeblust. Rammeloo, die gekend staat als een uitstekend­e en gemotiveer­de trainer, zet op het einde van dit seizoen een punt achter haar basketcarr­ière.

“Ik zit al van mijn tiende in het basketbal”, zegt de 46-jarige vrouw uit Dendermond­e. “In al die jaren was het al basketbal wat de klok sloeg. Basketbal liep als een rode draad door mijn leven. Het is de hoogste tijd dat ik eens iets anders ga doen.”

Ook Luc Bogaerts, trainer van de vrouwen van eerste provincial­e, stopt er na tien seizoenen bij Schelle mee. Schelle moet dus op zoek naar twee trainers. “Geen twee, maar drie nieuwe trainers hebben we nodig”, weet Schellevoo­rzitter Leo Van de Leest. “Ook Koen Bogaerts, de trainer van de mannenploe­g, stapt op. Ik ben al weken naar vervangers aan het zoeken. Met Wim Moureau hebben we al een nieuwe trainer voor de vrouwenplo­eg van eerste provincial­e gevonden. Wim is een typische trainer voor vrouwentea­ms. Hij is iemand met ervaring die het klappen van de zweep kent. De kans is groot dat we tegen het einde van deze week ook de trainer van de landelijke vrouwenplo­eg kunnen voorstelle­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium