Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De club zonder ruzie verlaten”

-

Dat ze bij Red Vic niet echt tevreden zijn over het bijna afgelopen seizoen, wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Stiekem hadden de Wilrijkena­ars op promotie gehoopt, maar in plaats daarvan werd het een grijs seizoen in de middenmoot.

Dit weekend spelen de Wilrijkena­ars op Zottegem. Die ploeg smeerde hen eerder dit seizoen een zware 39-67 thuisneder­laag aan. “Dat zijn we nog niet vergeten”, zegt Red Vic-aanvoerder Bart Van Lommel. “We speelden toen onze slechtste match van het seizoen. Omdat er nog meer mindere wedstrijde­n zijn geweest, konden we die verhoopte promotie al een tijdje geleden vergeten. Dat was een serieuze teleurstel­ling. We kregen geen constante in onze presta- ties. Toch is de groep nog gemotiveer­d genoeg om dit seizoen op een positieve noot af te sluiten.”

Van Lommel, die al aan zijn twintigste jaar bij Red Vic bezig is, kreeg onlangs de boodschap van de club dat hij best uitkeek naar een nieuwe uitdaging. “Ik geef toe dat dat voor heel wat ontgoochel­ing zorgde. Ik wilde hogerop met deze club, maar dat is me niet gegund. Als gewezen jeugdspele­r voelde ik me te weinig gesteund. De coach vertelde mij dat mijn plaats volgend jaar wordt ingenomen door een nieuwe speler. Verder wil ik er niet te veel op ingaan. Ik wil Red Vic absoluut zonder ruzie verlaten. Met Geranimo Bornem vond ik snel een nieuwe uitdaging. Ik zag de ploeg al enkele keren aan het werk en het lijkt me een toffe groep. Bovendien spelen ze een reeks hoger dan Red Vic.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium