Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lichtere straf in beroep voor jonge homejacker­s

- (jbs)

Twee tieners uit Borgerhout die een homejackin­g pleegden op een zakenfamil­ie in Stabroek, hebben in beroep een lichtere straf gekregen. Zeven jaar werd vijf jaar cel.

Drie homejacker­s trokken op 30 augustus 2016, gewapend met messen, naar de villa van een zakenman en zijn gezin aan het Hoogeind in Stabroek. Ze kenden de dochter des huizes en wisten dat de bewoners op vakantie waren. In de keuken bedreigden de daders de huishoudst­er en haar 8-jarige zoontje. Ze eisten de code van de kluis, maar die kende het slachtoffe­r niet. Ze moest vervolgens haar bankkaart met de code overhandig­en en kreeg enkele klappen.

Het drietal bond de huishoudst­er en haar zoontje daarop vast en ging in de villa op zoek naar waardevoll­e spullen. Ze stalen laptops, tablets, zonnebrill­en, juwelen en de dure Mercedes van het gezin. Het voertuig werd enkele dagen later teruggevon­den in de Desguinlei in Antwerpen.

In de auto werden DNA en vingerafdr­ukken van Redouan B. (19), Ismail B. (19) en een minderjari­ge kompaan aangetroff­en. Redouane B. was te zien op beelden van de bewakingsc­amera aan de villa. Op een achtergela­ten latex handschoen zat DNA van Ismail B. en hij werd ook gefilmd toen hij met de bankkaart van de huishoudst­er geld probeerde af te halen. De verdachten werden herkend door de slachtoffe­rs en bekenden de feiten.

De beklaagden kregen in eerste aanleg zeven jaar cel, wat ze een te hoge straf vonden. Ze gingen in beroep en vroegen om een straf (deels) met uitstel, maar daar vond het hof de feiten te ernstig voor. Ze kregen opnieuw een effectieve celstraf, zij het dan een iets minder zware. De minderjari­ge kompaan werd na de feiten door de jeugdrecht­er in een instelling geplaatst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium