Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Maar ik ben geen favoriet voor de Ronde”

- gco)

Alexander Kristoff wist de ontgoochel­ing van eergistere­n door te spoelen met een overwinnin­g in de tweede rit van de Driedaagse De Panne Koksijde. De Noor hield Edward Theuns en rassprinte­r Marcel Kittel achter zich.

“Ik ben blij dat ik het kon afmaken. Het gebeurt niet zo vaak dat ik Kittel versla”, klonk het opgelucht bij de Noor. “Maar het was een spurt zonder lead outs en met de wind op kop. Dan is het man tegen man en dat ligt me wel.” Eergistere­n uitte de man van KatushaAlp­ecin nog zorgen over zijn vormpeil en ook na zijn overwinnin­g van gisteren blijft hij met die twijfels zitten. “Ondanks mijn zege behoor ik niet tot de favorieten voor de Ronde. In de zwaardere races kom ik nog wat te kort. Ik vrees dat het te laat is om mijn topvorm te bereiken. Ik mis nog enkele procenten om de besten te kunnen volgen en die hoop ik in de Driedaagse nog te kunnen goedmaken.”

Extra druk voor Ronde

De voorbije vier jaar haalde Kristoff telkens de top vijf in de Ronde en bereidde hij zich steevast voor in de Driedaagse, waarmee hij een innige band heeft. “Ik boekte hier mijn eerste profzege buiten Noorwegen. Deze race heeft me al vaak geholpen om in vorm te geraken. Deze zege geeft me extra zelfvertro­uwen. In de rit van dinsdag wist ik op het moment dat Gilbert en Durbridge aangingen dat het de beslissend­e actie was, maar kon ik niet reageren.”

De slag in De Moeren, die heeft hij niet gemist.“Ik ben blij dat ik vandaag bij de besten kon blijven en onze eerste overwinnin­g in België kon boeken.”

De winnaar van de Ronde van 2015 leeft op een andere manier toe naar de wedstrijd dan vorig jaar. “Toen lag er meer druk op mijn schouders omdat ik het jaar voordien gewonnen had. De Ronde is een van mijn favoriete wedstrijde­n. Ik was er al vaak goed en dat wil ik dit jaar weer zijn.”(

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium