Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Johan, we zitten met een stukadoor”

-

“Ik heb doorheen mijn carrière vaak met Tom getraind. Hij stond ooit aan mijn deur om mij op te pikken toen de auto van Google Street View passeerde. Zo is dat moment vereeuwigd geweest, wat op zich wel grappig was.”

“We trainden vooral in het begin van mijn carrière samen, want met de opkomst van de coaches in het wielrennen is training veel specifieke­r en individuel­er geworden. Blokjes trainen, dat gaat niet in groep. Die trainingsg­roepjes waar je nu ook veel over leest, die afspreken met Whatsapp en zo, dat is vooral iets van Oost- en West-Vlaanderen heb ik de indruk. Bij ons heeft dat nooit echt bestaan.”

“In ieder geval, als we samen trainden, dan reden we vaak langs het Kanaal (Bo

cholt - Herentals, red.) En daar reden we niet alleen. Het gebeurde weleens dat een liefhebber zich in het wiel zette. Dan keek Tom snel eens naar mij: Johan, we zitten

met een stukadoor. Een stukadoor is een plakker, natuurlijk. Dan gingen we wat harder rijden. En nog wat harder. En dan nog wat harder. Er zijn er weinig die lang blijven plakken zijn.”

“Ik mag niet meer intensief fietsen (Vansummere­n is gestopt na hartproble­men, red.), maar ik heb Tom wel nog eens begeleid met de brommer. Dat doe ik met plezier. Dan mag Tom stukadoor spelen achter mijn wiel.” (jpdv)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium