Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Argentinië moet vrezen voor WK

‘Missie Messi’ loopt spaak na 20nederlaa­g tegen Bolivië

-

Terwijl rivaal Brazilië zich als eerste land kwalificee­rde, moet Argentinië stilaan vrezen voor zijn WK. De comeback van Lionel Messi, die nu geschorst is, bracht nog niet veel geluk.

“We zijn nog niet dood. We kunnen ons nog altijd plaatsen voor het WK.” Dat klopt. Maar Eduardo Bauza, de Argentijns­e bondscoach, is er best niet te gerust op. Met nog maar vier wedstrijde­n te gaan, staat Argentinië vijfde in de Zuid-Amerikaans­e kwalificat­ies. Alleen de eerste vier plaatsen zich rechtstree­ks, de vijfde speelt - weliswaar tegen een voetbaldwe­rg uit Oceanië - barrages. Brazilië heeft zijn tickets richting Rusland al geboekt, want het plaatste zich als allereerst­e land voor het WK van volgend jaar.

Zelfs een bizarre cocktail van cafeïne, paracetamo­l en viagra - blijkbaar nodig om in Bolivia op 3.637 meter hoogte te voetballen - leverde Argentinië niks op. Het verloor kansloos met 2-0 en werd voorbijges­token door Chili. Miserie troef dus. En dat ondanks de comeback van sterspeler Lionel Messi.

Totaal gedesillus­ioneerd na de verloren finale van de Copa America hield Messi het vorige zomer voor bekeken bij de nationale ploeg. Twee maanden later maakte hij al zijn comeback, zonder een interland te hebben gemist. Maar hoewel hij zelf af en toe excelleerd­e - tegen Colombia en Chili besliste hij de match - zijn de resultaten sindsdien ondermaats. En door een domme schorsing speelt ‘de Vlo’ nu met de kwalificat­iekansen van zijn land.

Nu zonder Messi

Tot nader order is Messi nog drie matchen geschorst. Gisteren zat hij voor het eerst op de strafbank, nadat hij tegen Chili de grensrecht­er had beledigd. Zijn club Barcelona liet - en dat is toch zelden vertoond - in een statement weten dat het Messi, “een voorbeeldi­g sportman op en naast het veld”, door en door steunt. Maar als de disciplina­ire commissie van de FIFA voet bij stuk houdt, dan heeft hij een groot probleem. Dan moet Argentinië het in de cruciale matchen tegen Uruguay, Venezuela en Peru ook zonder hem zien te rooien. Tussendoor is er nog een galamatch in en tegen Brazilië, in juni. Maar dat wordt voor Messi en co nu een verplicht en vooral vervelend

nummertje.

(dvd)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium