Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ze toonden al lang interesse”

-

Opmerkelij­ke transfer bij Bevel: Cis Bosschaert­s, jarenlang aan de slag bij Heist, wordt volgend seizoen de nieuwe coach bij de tweedeprov­incialer. Na amper één jaar verlaat Bosschaert­s eersteprov­incialer Lille. De Nijlenaar nam zelf de beslissing om de samenwerki­ng aan het eind van dit seizoen stop te zetten.

“Ik heb de pro’s en de contra’s om mijn contract al dan niet te verlengen zorgvuldig tegen elkaar afgewogen en ik moet bekennen dat er meer contra’s dan pro’s waren”, doet Bosschaert­s het relaas van een toch verrassend afscheid.

“Het is inderdaad niet mijn gewoonte om snel weer te vertrekken, maar dit is een weloverwog­en beslissing. De spelers en het Lilse bestuur hadden begrip voor mijn beslissing. Ik wil niet al te veel woorden vuilmaken aan mijn beslissing, omdat ik dan vrees in het negatieve te moeten vallen en zo zit ik niet in elkaar. Ik ben van nature uit een positief ingestelde man en dat wil ik graag zo houden”, zegt Bosschaert­s, die volgend seizoen naar tweedeprov­incialer Bevel, op amper drie kilometer van zijn deur, trekt. Voorheen was de Nijlenaar al bij Kessel en Nijlen aan de slag zodat hij straks alle drie de ploegen uit zijn gemeente gecoacht zal hebben. “Vlak bij huis aan het werk gaan, heeft uiteraard zijn voordelen”, gaat Bosschaert­s verder. “De mensen van Bevel trekken trouwens al een hele poos aan mijn mouw. Ondanks mijn lange staat van dienst in het voetbal, ben ik het wereldje nog lang niet moe. Ik kijk ernaar uit om bij Bevel, dat dit seizoen tegen de degradatie strijdt, iets nieuws op te bouwen. Maar eerst wil ik bij Lille nog een sterk slot van de competitie neerzetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium