Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In Lier lopen, is voor mij altijd iets speciaals”

-

Zowel op sportief als op organisato­risch vlak was de marathon van Lier zondag een schot in de roos. 1100 lopers namen in stralend lenteweer deel aan de Kids Run, (aflossings)marathon, 5 km of 10 mijl (16,09 km). Met AC Lyraboegbe­eld Els Rens en de in Lier geboren Bart Verschoren kreeg de marathon twee mooie winnaars.

Om de vijf jaar organiseer­t atletiekcl­ub AC Lyra een marathon. In 2007 was Lier gastheer van het PK marathon, in 2012 vond er het BK marathon plaats en zondag gold de wedstrijd als Vlaams en provinciaa­l kampioensc­hap. 350 lopers verzamelde­n om tien uur op de Grote Markt voor de start. Een kleine drie uur later waren de winnaars bekend: Els Rens (2u45’37) en Bart Verschoren (2u35’44). Dezelfde laureaten als op het BK in Lier in 2012. Met zijn winnende tijd bleef Verschoren weliswaar ver boven zijn persoonlij­k record van 2u24’31, maar daar maalde de 40-jarige loper niet om.

“Ik ben een aantal jaar geleden verhuisd naar Vlaams-Brabant, maar ik ben geboren in Lier en afkomstig uit Lint. Voor mij is het altijd heel speciaal om hier te lopen”, vertelde Verschoren, die dolblij was met zijn zege. “Vooraf zat ik met enorm veel twijfels. Tijdens de voorbereid­ing had ik een groot probleem aan de knie. Ik heb veel moeten aquajoggen, maar het is toch nog in orde geko- men. Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan. De Belgische titel veroveren in Lier was al fantastisc­h, maar dit is ook zeer mooi. Nu ga ik wel enkele weekjes rusten.”

In de aflossings­marathon, met drie lopers die elk 14 km voor hun rekening namen, won Team Vedette Sport in een aardige tijd van 2u28’25. Mohamed Elkamoui won de 10 mijl in 54’40. In de 5 km ging de hoofdprijs naar Lierenaar Olivier Van Hoey. Zijn tijd: 15’44.

Organisati­e tevreden

Organisato­risch was het een hele krachttoer om de marathon en nevenwedst­rijden in goeie banen te leiden. Maar alles verliep vlekkeloos. “We zijn heel tevreden over de organisati­e”, blikte AC Lyravoorzi­tter Gery Follens tevreden terug. “Afgezien van één persoon die moest afgevoerd worden, waren er geen grote incidenten. Het kost veel inspanning­en om zo’n wedstrijd te organisere­n. 250 medewerker­s bijeenkrij­gen, waarvan zowat 180 van onze eigen club, is niet evident. Er moet enorm veel gebeuren: afbreken, klaarzette­n, seingevers plaatsen, 800 dranghekke­n wegzetten en terugzette­n en noem maar op. Als alles dan ook lukt, is de voldoening groot. Dat Els Rens, het uithangbor­d van onze club, wint, zorgt voor wat extra cachet. Er zijn trouwens niet veel vrouwen in Belgische marathons die 2u45 lopen. Bij de mannen heeft Kevin Kennis mij aangenaam verrast en ook Bart Lieckens van onze club AC Lyra heeft heel sterk gelopen. Hij werd vijfde in totaal en was eerste in de catego- rie 35+. Op alle vlakken was het een geslaagde organisati­e.”

BART SPRUIJT

 ??  ?? Bart Verschoren weet zich met zijn vreugde geen blijf na de zege in Lier.
FOTO BASP
Bart Verschoren weet zich met zijn vreugde geen blijf na de zege in Lier. FOTO BASP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium