Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil Fellows in tweede houden”

-

Bij Fellows Ekeren zit men nog steeds in een lastig parket. Op de slotspeeld­ag spelen de Ekeraars op Oxaco, straks de nieuwe ploeg van huidig Fellowscoa­ch Raf Vervoort. Beter doen dan rode lantaarn Anderlecht is de boodschap om in tweede klasse te blijven.

Om de rechtstree­kse degradatie te vermijden, moet Fellows op het einde van de rit één zege meer tellen dan Anderlecht. De Ekeraars staan immers negatief tegenover de Brusselaar­s. Anderlecht moet naar Melco Ieper, een ploeg die niets meer te winnen of te verliezen heeft, terwijl Oxaco, de tegenstrev­er van Fellows, nog steeds in de running is voor de eerste plaats. “Het is inderdaad een moeilijke situatie, maar het is nu eenmaal zo”, aldus Raf Vervoort. “Volgend jaar word ik coach van Oxaco, maar nu is Ekeren nog steeds mijn club. Ik ga er alles aan doen om Fellows in tweede klasse te houden. Ook de spelers willen er nog volledig voor gaan. Van gelatenhei­d is geen sprake. De onzekerhei­d over in welke afdeling ze volgend jaar zullen spelen, knaagt hier en daar natuurlijk wel. En als het dit weekend goed afloopt, wachten ons nog de play-downs. Wees maar zeker dat ook ploegen als Oostkamp of Neufchâtea­u zware kleppers zijn.”

Volgend jaar coacht Vervoort voor het eerst in vier jaar zonder zijn vaste assistent Ward De Coster, die blijft bij Fellows om de B-ploeg te begeleiden. “Het is een verdiende promotie voor Ward. Ik wist uiteraard dat hij ooit zonder mij zou verdergaan. Hij heeft ondertusse­n genoeg ervaring en zal dat heel goed gaan doen. Over mijn werk bij Oxaco volgend seizoen valt nog niet veel te zeggen. Daarover gaan we pas samenzitte­n als het hoofdstuk Ekeren is afgesloten. Ik heb veel respect voor Fellowsvoo­rzitter Jan Van Gastel en wil dat ook zo houden. We hebben met Fel- lows een echt pechseizoe­n achter de rug met veel geblesseer­den en andere externe oorzaken, zoals het noodgedwon­gen stoppen in oktober van Jeroen Van Havermaet door werkomstan­digheden. Maar goed, ik wil eerst Fellows in tweede houden en dan zie ik wel verder.”

Promotie voor Ward De Coster

LUDO HENDRICKX

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium