Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vuurwerk in Contrair

-

Vuurwerk is hot. In de aanloop naar Rock Werchter en Pukkelpop geeft het danceduo vrijdagavo­nd zijn enige Vlaamse zaalshow van het voorjaar, in de gloednieuw­e popup muziekclub Contrair op het Eilandje.

Pop-up club Contrair, in de Montevideo­straat 5 in Antwerpen, pakt vrijdagavo­nd uit met een kleine stunt. De oprukkende electro-act Vuurwerk geeft er zijn enige Vlaamse zaalshow van het voorjaar, als opwarmer voor een festivalzo­mer die optredens op grote festivals als Rock Werchter en Pukkelpop in petto heeft.

Ingewijden tippen Vuurwerk al enige tijd als een van de Belgische acts die op de drempel van een internatio­nale doorbraak staan. Om die doorbraak in de hand te werken, hebben Jergan Callebaut en Thieu Seynaeve, in het dagelijks leven een psychiater en een psycholoog, Brussel voor Londen geruild. Voorlopige wapenfeite­n: enkele EP’s op een Brits label, opgemerkte liveshows in binnen- en buitenland, remixen voor Arsenal, School is Cool, Bon Iver en Balthazar en een samenwerki­ng met Climb X, het alter ego van Oscar & the Wolf en zangeres Sylvie Kreusch (Soldier’s Heart, Warhaus).

Momenteel legt Vuurwerk de laatste hand aan een debuutalbu­m, waarvoor ze Britse vocalisten inlijfden. Een voorproefj­e krijgt het publiek mogelijk vrijdag in Contrair. Na het concert van Vuurwerk volgt een afterparty met de Brit Denis Sulta, het Gentse BAFANA en de Antwerpse Amsterdamm­er Wolfgangs Sucks. Tickets kosten 8 tot 15 euro.

(gj)

 ??  ?? Danceduo Vuurwerk.
FOTO PIETER VERHAEGHE
Danceduo Vuurwerk. FOTO PIETER VERHAEGHE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium