Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn baas moedigde me aan om me te laten kussen”

-

Wim De Vilder (47) moet vanavond de mannen van zich afslaan. Hij doet mee aan het programma Mag ik u Kussen?. Wat volgens Bart Peeters niet minder dan een afspraak met de geschieden­is is. Want een nieuwsanke­r van Het Journaal dat zich op tv laat verleiden door drie mannen, het gebeurt niet elke dag. “Ik doe dit voor Bart Peeters”, zegt De Vilder, “en omdat ik er wel zin in heb.”

De aanhouder wint. Bart Peet

b ers weet dat, Wim De Vilder ook. Jaren aan een stuk heeft de presentato­r van Mag ik u Kussen? het nieuwsanke­r van Het Journaal gebeld met de vraag om deel te nemen aan het spelprogra­mma. Wim De Vilder heeft altijd bedankt, maar ging toch overstag. Want Bart Peeters kun je eigenlijk niets weigeren. “Bart is een vakman, in de meest traditione­le betekenis van het woord. Telkens hij me belde voor Mag ik u Kussen?, was ik heel terughoude­nd. Maar nu had ik er eigenlijk veel zin in. Elke dag ben ik met heel serieuze dingen bezig in Het Journaal, ik had zin om eens deel te nemen aan een echt feelgoodpr­ogramma.”

Beste Vrienden, De Tabel van Mendeljev, De Klas van Frieda, De Slimste Mens ter Wereld: Wim De Vilder maakte als nieuwsanke­r al eerder bescheiden zijstapjes. Maar een programma als Mag ik u

Kussen? is toch iets anders, omdat het nu eenmaal over verleiden gaat. De Vilder valt vanavond “ten prooi” aan drie mannelijke verleiders: Lieven Scheire, Adriaan Van den Hoof en Rik Verheye. Dat het nieuwsanke­r homo is, komt vanavond onvermijde­lijk aan bod: De Vilder trouwde in 2013 met zijn vriend Stefaan.

“Stukje persoonlij­kheid tonen”

“De context van Het Journaal is heel neutraal en strak. Ik ben nieuwsanke­r, maar het kan af en toe geen kwaad een stukje van mijn persoonlij­kheid te laten zien. Mijn hoofdredac­teur Liesbet Vrieleman heeft me aangemoedi­gd dit te doen en ook de collega’s vonden het een goed idee. Ik ben niet het eerste nieuwsanke­r in dit programma: Goedele Wachters is me al voorgegaan.”

Over de uitzending wil De Vilder niet te veel kwijt, behalve dat hij zich heeft geamuseerd en dat Bart Peeters zijn vertrouwen niet heeft beschaamd. “Ik wist echt niet wat er mij te wachten stond. Ik was toch een beetje zenuwachti­g, vooral omdat ik niet wist of ik spitsvondi­g genoeg was. In een nieuwsuitz­ending moet je af en toe ook improviser­en, maar dat is toch nog iets anders. Aan het einde van het programma wordt er gekust, daar was ik op voorbereid. Een lange filmkus zou het sowieso niet worden, maar ik moet zeggen: de kusser in kwestie toonde veel enthousias­me!”

TOM DE LEUR

Mag ik u Kussen?, vanavond op

Eén om 21.25u

 ??  ?? Lieven Scheire (l.), Adriaan Vanden Hoof (2e r.) en Rik Verheye (r.) zetten alles op alles om een kus van Wim De Vilder (2e l.) te stelen.
FOTO VRT
Lieven Scheire (l.), Adriaan Vanden Hoof (2e r.) en Rik Verheye (r.) zetten alles op alles om een kus van Wim De Vilder (2e l.) te stelen. FOTO VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium