Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kijker mag nog derde pop-up naar Blankenber­ge sturen

-

Verrassing van formaat in Mijn Popupresta­urant: een van de twee zaken die gisteren moesten sluiten, Madam P en Table’O, krijgt volgende donderdag een herkansing.

Het is een heftige week geweest

b in Mijn Pop-uprestaura­nt, met een bizarre wending. Eerst kregen de kandidaten te horen dat twee van de vier pop-ups die nog in de race waren, tegelijk de deuren zouden moeten sluiten. Om te beslissen wie volgende week naar de finaleweke­n in Blankenber­ge mocht, werden dinsdag eerst recensente­n Luc Appermont en Bart Kaëll uitgestuur­d. Behalve de mening van het BV-koppel telden voor de jury ook de zakelijke cijfers, de hygiëne én de evolutie die de duo’s doormaakte­n sinds de opening van hun restaurant.

Uiteindeli­jk trokken Karel en Birger van Tjop’s in Antwerpen en Yannick en Leena van Meat & Griet in Kortrijk aan het langste eind: zij werden met een ticket naar Blankenber­ge beloond. “Birger heeft nog steeds moeite met koken, en vooral dan met out of the box denken”, zegt Sergio Herman. “Maar vooruitgan­g is er zeker. En Karel had in het begin een bizar gevoel voor humor bij de klanten, maar hij ontpopte zich tijdens de wedstrijd tot een prima maître.”

Bij Karel en Birger waren er tranen van blijdschap. “Omdat Blankenber­ge zo dicht bij huis is”, aldus de West-Vlamingen. “Nu komen we echt thuis. We hebben onze vertrouwde omgeving ontzettend hard gemist.”

In Kortrijk wonnen Yannick en Leena het pleit. “Vanaf de eerste dag heeft Yannick me gecharmeer­d. Hij is een natuurtale­nt”, vond Sepideh. “Hij luistert goed en gaat met alle feedback aan de slag. Leena had weinig ervaring, maar staat er steeds op het juiste moment”, aldus Gert Verhulst.

Intussen kregen tranen en teleurstel­ling de bovenhand bij Laure en Charlotte (Madam P.) in Antwerpen en Mitchell en Daniela (Table’O) in Kortrijk. Maar Evi Hanssen zorgde gisteravon­d voor een onverwacht einde. “Ik heb nog een belangrijk­e mededeling”, klonk het. “In Blankenber­ge is er ruimte voor drie pop-ups. Dat wil dus zeggen dat er nog altijd iemand mee kan naar de finale.” Wie dat wordt, beslist de kijker. Op donderdag 6 april kennen we het verdict.

Ondertusse­n zijn de pop-ups in Antwerpen en Kortrijk al bijna afgebroken. De inboedel is al naar de kust gebracht.

 ?? FOTO VTM ?? Euforie bij Karel en Birger: Tjop’s verhuist van Antwerpen naar Blankenber­ge.
FOTO VTM Euforie bij Karel en Birger: Tjop’s verhuist van Antwerpen naar Blankenber­ge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium