Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opening Comics Station met week uitgesteld

Attracties worden nog volop afgesteld om klaar te zijn op zondag 9 april

- BARBARA VANDENBUSS­CHE

Wie in de eerste week van de paasvakant­ie al het nieuwe pretpark met stripfigur­en in het Centraal Station wou uittesten, moet die plannen nog even opbergen. Comics Station opent pas op zondag 9 april. De attracties moeten goed afgesteld worden en daar kruipt meer tijd in dan verwacht.

Nadat prins Laurent, prinses Claire en de kinderen vorige zaterdag het nieuwe Comics Station verkenden, zag alles ernaar uit dat het park helemaal klaar was voor de officiële opening op 3 april. “Het is jammer dat we zo de eerste week van de paasvakant­ie missen”, zegt directeur Jeroen Jespers. “De hele bouw is afgewerkt en alle attrac- ties staan er, maar om er zeker van te zijn dat alles goed werkt, moet alles ook perfect worden afgesteld. En dat duurt wat langer dan gepland. De openingsda­tum wordt dus zondag 9 april.”

Slimme armband

Die datum wordt zeker gehaald, want in principe is alles klaar. Het restaurant en de binnenspee­ltuin, die beide elke dag open zullen zijn, zijn vanaf 3 april al toegankeli­jk. “Onze binnenspee­ltuin is in totaal veertien meter hoog en er kunnen zo’n tweehonder­d kinderen tegelijk in spelen”, zegt Jespers, die ons het park laat zien.

Een roltrap brengt ons naar de entree van het park, langs de ruimte voor de workshop stripfigur­en creëren en een leeshoek met klassieke en digi- tale strips. Wie het park binnengaat, krijgt een slimme armband met een chip in. Daarop worden de punten bijgehoude­n die je onderweg op de attracties verdient. “En op die badge plaatsen we ook informatie over je taal en leeftijd”, zegt Jespers. “Zo word je in het park aangesprok­en in het Nederlands, Frans of Engels. Verschille­nde attracties worden aangepast aan je leeftijd, zodat iedereen met gelijke kansen kan meedoen.”

Gebroeders Dalton

We stappen samen in de teletijdma­chine van professor Barabas, die ons zowel naar de toekomst als het verleden kan brengen. Wat verder komen we in het Wilde Westen van Lucky Luke, waar we een aanval van de gebroeders Dalton afweren. Bij een tocht door het Smurfenbos valt op hoe sterk de prachtige decors met elkaar verweven zijn. Het knusse Comics Theater biedt 150 plaatsen voor theater, poppenkast en 4D-film, met brilletjes en speciale wind- en watereffec­ten. En in de drie glijbanen, waaronder de allerhoogs­te indoor glijbaan ter wereld, kun je je keer op keer ten volle uitleven. Het wordt dus aftellen naar zondag 9 april.

JEROEN JESPERS

Directeur Comics Station “De bouw is afgewerkt en alle attracties staan er, maar om zeker te zijn dat alles ook goed werkt, moeten we nog zaken afstellen.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ??
FOTO PATRICK DE ROO
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Smurfin houdt een oogje in het zeil terwijl werkmannen de laatste hand leggen aan Comics Station, dat op 9 april opent.
FOTO JAN VAN DER PERRE Smurfin houdt een oogje in het zeil terwijl werkmannen de laatste hand leggen aan Comics Station, dat op 9 april opent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium