Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rozen met diamanten uniek in de wereld

Ontwerpste­r wil met exclusieve juwelen beau monde naar Antwerpen lokken

- KOEN DE BEUCKELEER FOTO'S JAN VAN DER PERRE

Rosalie Bogaard lanceerde donderdaga­vond in de Diamantwij­k haar Rose d’Anvers. Een speciale roos met diamantjes die enkel in Antwerpen verkocht zal worden.

De voorbije vier jaar hield juweelontw­erpster Rosalie Bogaard zich bezig met de creatie van een gloednieuw diamantont­werp. Door middel van een speciaal procedé slaagde ze erin om rozen gegarandee­rd twee tot vier jaar in vorm te houden en te voorzien van een aantal kleine diamantjes. “Als de roos na enkele jaren volledig is verwelkt, hebben de eigenaars nog altijd de diamantjes”, zegt Bogaard. “Die kunnen ze verwerken in juwelen en doorgeven van generatie op generatie.”

Symbool van verbondenh­eid

Met haar Rose d’Anvers wil de ontwerpste­r de stad Antwerpen in de kijker zetten en mensen met geld overtuigen om de stad te bezoeken. “Ik ben altijd geïnteress­eerd geweest in geschieden­is”, zegt Bogaard. “De geschieden­is van de diamant begon vijf eeuwen geleden in Antwerpen, maar de laatste jaren trekken heel wat diamantsli­jpers naar Dubai en Hongkong. Ik wou iets creëren waarmee we Antwerpen weer groot konden maken. De roos is een symbool van emotie en verbondenh­eid, zowel in huiselijke kringen als op wereldnive­au. Deze Antwerpse roos symbolisee­rt als het ware het hart van de koekenstad.”

Door de roos slechts op één punt te verdelen en geen online bestelling­en toe te laten, wil de ontwerpste­r mensen overtuigen om speciaal naar Antwerpen af te zakken. “Op een grote juwelenbeu­rs in Basel werd de Rose d’Anvers onlangs nog enthousias­t onthaald”, zegt Bogaard. “Heel wat handelaars uit China en Dubai toonden interesse om het ontwerp te verdelen. Maar dat is niet wat ik wil bereiken. ”

Liefde

“Het is de bedoeling om Antwerpen bij de beau monde uit China en Dubai te promoten als stad van de liefde en hen te overtuigen om deze stad te bezoeken, en als het even kan hier ook te trouwen. Met haar haute couture en restaurant­s heeft deze stad daarvoor geweldige troeven in handen”, vertelt Bogaard.

Ze speelt onder meer met het idee om pakketten te maken waarbij een verlovings­ring wordt aangeboden in combinatie met een exclusief verblijf in Antwerpen. “Op die manier kunnen ook de lokale ondernemer­s een graantje meepikken van de popularite­it van de diamant.”

De Rose d’Anvers zal enkel te verkrijgen zijn bij Diamond Land in de Appelmanss­traat en kost 300 euro per exemplaar.

ROSALIE BOGAARD

Juweelontw­erpster ‘‘Als de roos na enkele jaren volledig is verwelkt, hebben de eigenaars nog altijd de diamantjes.’’

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium