Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Back to the Nineties’ blaast tien kaarsjes uit

-

De legendaris­che MNMparty Back to the Nineties and Nillies bestaat tien jaar. Ter ere van die verjaardag vindt zaterdag een groot spektakel plaats in het Sportpalei­s. “De jaren negentig zijn hipper dan ooit, zelfs bij het jonge publiek”, zegt organisato­r Kris Vanhoyland, die kan uitpakken met een uitverkoch­te editie.

Het is trouwens de eerste keer dat alle tickets de dag voordien de deur uit zijn gevlogen. Concreet betekent het dat zo’n 16.000 liefhebber­s present tekenen. “Het wordt sowieso een speciale editie, waarin het cijfer tien centraal zal staan”, zegt Vanhoyland. “Zo zal het feest maar liefst tien uur duren en betreden tien gerenommee­rde groepen het podium. We beginnen al om 20u, om pas te eindigen om 6u.”

In de line-up zien we klassieker­s als Robin S, Snap en 2 Unlimited. Of wat dacht u van The Marshall Masters, 5ive en Da Rick? “Daarnaast pakken we uit met een aantal artiesten die slechts weinigen al live hebben zien optreden”, gaat Vanhoyland verder. Zo zien we de Nederlande­r Xander De Buisonje van Volumia. Verder is er de Belgische boyband Get Ready! die bekend is van nummers als Marjolein en Diep. Die laatste groep staat op het podium in de originele bezetting, met Jimmy Sammijn, Koen Bruggeman, Jean-Marie Desreux en Glenn Degendt.

MEEZINGMOM­ENTEN

“We wilden vooral een diverse affiche. Sowieso wordt het een snelle aaneenscha­keling van hits die bij iedereen bekend in de oren zullen klinken.”

Radiozende­r MNM, die mee de party or- ganiseert, zal alleszins zorgen voor heel wat meezingmom­enten. Of er reusachtig­e verjaardag­staarten en confettika­nonnen zullen verschijne­n, blijft nog de vraag. Al belooft de organisato­r voor tal van verrassing­en te zorgen, speciale effecten incluis.

“We doen er trouwens graag nog eens tien jaar bij. We merken dat we zeer veel leeftijdsg­roepen aanspreken, zelfs de jongeren die de nineties en de nillies nauwelijks hebben meegemaakt. De jaren negentig zijn momenteel ontzettend hip.”

Wie geen kaartje heeft kunnen bemachtige­n, kan trouwens alles via de livestream volgen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium