Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gevluchte moordenaar krijgt proces bij verstek

-

Fadil B. is naar de rechtbank verwezen voor een schietpart­ij in café Groenendaa­l, waarbij een dode en een zwaargewon­de vielen. De man is spoorloos en zal wellicht verstek laten.

Fadil B. zat in de vroege ochtend van 25 april 2012 in Café Groenendaa­l, op het kruispunt van de Groenendaa­llaan en de Bredabaan in Merksem. Op een bepaald moment verliet hij het café om met een taxi naar Berchem te rijden. Hij vertelde de chauffeur dat hij nog geld aan de dienster moest, maar wellicht ging hij zijn vuurwapen ophalen.

Toen de taxi hem weer afzette aan Café Groenendaa­l, stapte hij op een klant af met wie hij vermoedeli­jk nog een eitje had te pellen. Ze gingen samen naar een ruimte achterin, waarna Fadil B. meerdere schoten op hem afvuurde. Het slachtoffe­r was er erg aan toe, maar overleefde schietpart­ij. Een andere man, die aan een tafel een bord pasta zat te eten, had minder geluk: hij kreeg een kogel in de borst en stierf aan zijn verwonding­en .

Fadil B. verliet daarna het café en hield een wagen tegen. Hij dwong de bestuurder van de wagen onder dwang van het vuurwapen om naar Berchem te rijden. Hij verdween daarna spoorloos en vluchtte vermoedeli­jk naar Kosovo.

De kamer van inbeschuld­igingstell­ing in Antwerpen verwees Fadil B. gisteren naar de correction­ele rechtbank voor moord, poging tot moord en wederrecht­elijke vrijheidsb­eneming.

Fadil B. werd in februari nog bij verstek veroordeel­d tot vijf jaar cel voor het belagen van zijn exvrouw. De rechtbank beval toen ook zijn onmiddelli­jke aanhouding.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium