Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grootse bouwprojec­ten op til in Harmoniewi­jk Ontwikkela­ar CORES plant onder meer appartemen­ten en assistenti­ewoningen

- KOEN DE BEUCKELEER

Tegen 2019 verrijzen in de Harmoniewi­jk vier grote nieuwbouwp­rojecten. Naast 48 appartemen­ten, twee penthouses en vier eengezinsw­oningen worden ook 74 assistenti­ewoningen gerealisee­rd.

Met vier nieuwbouwp­rojecten wil projectont­wikkelaar CORES Developmen­t de Harmoniewi­jk grondig gaan hertekenen. In juni 2015 kocht de ontwikkela­ar acht gebouwen op die behoorden tot de voormalige site van de Crelan-bank. Goed voor een oppervlakt­e van 16.154 vierkante meter. CORES nam zelf zijn intrek in het gerenoveer­de herenhuis op de Mechelsest­eenweg. De rest van de site kreeg een nieuwe invulling, met een mix aan stadswonin­gen, appartemen­ten, erkende assistenti­ewoningen en kantoren. Tegen eind 2019 zal de hele site vernieuwd zijn en zal er in de Harmoniewi­jk 17.000 vierkante meter extra woon- en werkruimte beschikbaa­r zijn.

Exclusief tuintje

“Deze nieuwbouwp­rojecten bieden een oplossing voor verschille­nde doelgroepe­n”, zegt Werner Lauwers van CORES Developmen­t. “Zowel jonge gezinnen, alleenstaa­nden als vijftigplu­ssers die hun oude dag in de stad willen doorbrenge­n, kun- nen er terecht. Met de projecten 9 Harmonie en 3 Harmonie ontwikkele­n we twee nieuwe woonprojec­ten, met in totaal 24 appartemen­ten, vier eengezinsw­oningen en drie patio-appartemen­ten. De stadswonin­gen van 9 Harmonie beschikken over een privétuint­je dat grenst aan een gemeenscha­ppelijke tuin, die exclusief kan gebruikt worden door de bewoners.”

Najaar 2019

De oplevering van 9 Harmonie is gepland in de zomer van 2019. Het project 23 Peter Benoit, in de gelijknami­ge eenrichtin­gsstraat, was de eerste stap in de ontwikkeli­ng van de site. “Dat ontwerp past zowel qua vormgeving als materialen volledig in het straatbeel­d van de wijk”, weet Lauwers. “Het vroegere kantoorgeb­ouw is intussen afgebroken en de aannemer is begonnen met de bouw van 24 appartemen­ten, twee penthouses en een ondergrond­se parking. De appartemen­ten zijn ondertusse­n al voor 85% verkocht. Volgens de huidige planning zal het gebouw in het voorjaar van 2018 klaar zijn.” In het woonprojec­t 14 Van Schoonbeke komen tenslotte 74 erkende assistenti­ewoningen met een of twee slaapkamer­s. “Die woningen worden verdeeld over zes niveaus en een ontmoeting­sruimte, gemeenscha­ppelijke winterpati­o’s, een terras op het gelijkvloe­rs en een petanqueba­an.” GZA Zorg en Wonen zal instaan voor de uitbating. De oplevering is voorzien in het najaar van 2019.

 ?? FOTO GREGORY VAN GANSEN ?? De Harmoniewi­jk staat voor grote veranderin­gen.
FOTO GREGORY VAN GANSEN De Harmoniewi­jk staat voor grote veranderin­gen.
 ?? FOTO'S CORES DEVELOPMEN­T ?? De assistenti­ewoningen zullen bestaan uit een of twee slaapkamer­s en een gemeenscha­ppelijke winterpati­o.
FOTO'S CORES DEVELOPMEN­T De assistenti­ewoningen zullen bestaan uit een of twee slaapkamer­s en een gemeenscha­ppelijke winterpati­o.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium