Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jens De Paepe hoopt na blessurele­ed opnieuw in de basis te staan

“We zijn nog gr etig genoeg om de eindronde te spelen”

-

Na de knappe zege in Bocholt krijgt Rupel Boom dit weekend het bezoek van Thes Sport. Bij de Steenbakke­rs is Jens De Paepe aan een sterk seizoen bezig. Centraal achterin vormt hij een stevig duo met Yannick Lodders. Alleen moest De Paepe de voorbije twee matchen geblesseer­d toekijken. Tegen THES is hij er wel weer bij.

“Op training liep ik een spierscheu­rtje op en de medische staf wou geen risico nemen”, zegt De Paepe. “Na twee weken rust ben ik er weer helemaal klaar voor. Al is het afwachten of ik meteen weer zal starten. Ik hoop uiteraard van wel. Ik vond het al vervelend om net de twee toppers tegen Berchem en Bocholt te missen. Ik heb voor het overige zo goed als alles gespeeld. Dan wil je er ook bij zijn als de competitie in een beslissend­e fase komt. En zondag is het dan ook nog eens een topper met de komst van leider THES.”

Door de goede prestaties van de laatste weken lijkt Rupel Boom zich stilaan te mogen opmaken voor deelname aan de eindronde. “Het ziet er inderdaad goed uit. De groep is nog gretig en wil graag enkele bijkomende wedstrijde­n spelen. Promoveren via de nacompetit­ie is niet evident, er is blijkbaar slechts één stijger. Niemand lijkt te weten met hoeveel ploegen we aan de start van de eindronde gaan komen. Het is zoals elk jaar weer een gedoe met die licenties. Ik dacht dat net daarom al die wijziginge­n waren doorgevoer­d, om zo’n miserie te vermijden. Maar het is weer van dat. In Boom lijkt alles in orde, wij kunnen ons voluit op het sportieve concentrer­en. In THES gingen we met ruime cijfers winnen, zij zullen dus gebrand liggen op revanche.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium