Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vertrouwen getankt met oog op EHL”

Alexander Hendrickx en Dragons gaan voorbij Racing

-

Met de zege tegen Racing deed Dragons afgelopen weekend een goede zaak in de strijd om de eerste plaats in de reguliere competitie. Die koppositie geeft recht op deelname aan de Euro Hockey League volgend seizoen.

Met zijn 23ste doelpunt op strafcorne­r lag Alexander Hendrickx aan de basis van de verdiende zege tegen concurrent Racing. “Deze overwinnin­g was zeer belangrijk. Met nog drie wedstrijde­n te gaan vergroten wij de kloof met onze concurrent­en. Het was geen gemakkelij­ke wedstrijd. Racing begon sterk, maar gaandeweg hebben wij het overgenome­n. Het was jammer dat we onze kansen niet meteen afmaakten, maar we hebben zeer matuur gespeeld en achteraan geen fouten gemaakt. Wanneer het nodig was, hebben we de bal goed bijgehoude­n”, zegt Alexander Hendrickx.

Over twee weken spelen de Brasschate­naren opnieuw tegen Racing. Inzet dan: een ticket voor de kwartfinal­e van de Euro Hockey League. Zeker voor Dragons een extra belangrijk­e wedstrijd, omdat de club de eindstrijd met vier in Brasschaat organiseer­t. Hendrickx: “Deze zege heeft ons vertrouwen gegeven. Misschien hebben zij niet alles laten zien, al had ik wel de indruk dat zij voluit gingen. Ook Racing kon die belangrijk­e eerste plaats in de reguliere competitie nog pakken.”

Volgend weekend ontvangt Dragons Leuven. Nadien volgt een uitwedstri­jd bij het reeds veroordeel­de Wellington. Een week later wordt de reguliere competitie afgesloten met een thuiswedst­rijd tegen Orée. De eerste plaats moet dus in principe voor Dragons zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium