Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fatale fietstocht op Tenerife

Jonge vader Roel Mertens (36) komt om bij afdaling van vulkaan Teide

-

Bij een fietsongev­al op het Spaanse eiland Tenerife is de 36jarige Roel Mertens uit Rijkevorse­l om het leven gekomen. Een afdaling van de vulkaan Teide is hem fataal geworden.

Roel Mertens verbleef sinds dinsdag samen met zijn gezin en schoonfami­lie op het Canarische eiland Tenerife. Daar is hij donderdagv­oormiddag alleen vertrokken voor een fietstocht. “Roel ging voor het derde jaar op rij de vulkaan Teide beklimmen”, vertelt zijn broer Nic. “Vermoedeli­jk is hij tijdens het afdalen in een flauwe bocht over de kop gegaan. Twee mensen die in de buurt waren, zagen het gebeuren. Die hebben onmiddelli­jk een ziekenwage­n gebeld en zijn naar Roel toegelopen. De ambulancie­rs hebben nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar hij was al overleden.” “Omdat hij langer wegbleef dan gepland, belde zijn vrouw hem op. Ze kreeg Roel niet aan de lijn en is dan bij de receptie van het hotel gaan informeren. Tegen de avond moesten zijn reisgezell­en naar het politiebur­eau komen. Daar verna- men ze het tragische nieuws. Hij is het slachtoffe­r van een stom ongeval. Er was geen ander voertuig bij betrokken.”

Autopsie

De echtgenote van Roel en de rest van de familie hebben zijn lichaam nog niet kunnen zien. Er moet eerst een autopsie gebeuren. Pas als het lichaam wordt vrijgegeve­n, kan de overledene gerepatrie­erd worden naar België. “Het is dus nog afwachten wanneer we afscheid kunnen nemen”, zegt Nic Mertens, die ook nog een zus en twee andere broers heeft. “Roel was de jongste van de vier. Hij werkte als mecanicien bij Hermans Heftrucks in Rijkevorse­l, het bedrijf van zijn schoonvade­r. Ik ben er ook tewerkgest­eld. Ik moet dus niet alleen het verlies van een broer maar ook van een collega verwerken.” Roel laat een zoon van zeven en een dochter van drie na.

Pas kampioen met SintJozef

Het overlijden is niet alleen een zware klap voor de familie, maar ook voor voetbalcub FC Sint-Jozef SK in Rijkevorse­l, waar hij bij de veteranenp­loeg speelde. “Vorig weekend zijn ze nog kampioen ge- speeld. Gelukkig heeft hij dat titelfeest nog kunnen meemaken. Voetballen deed hij graag, maar Roel was ook een fervent fietser. Met een groepje vrienden ging hij wekelijks een tochtje maken op dinsdagavo­nd. We gaan hem herinneren als een sportieve en sterke persoon. Het is een kleine troost dat hij als fietsliefh­ebber is gestorven tijdens iets dat hij graag deed”, aldus Nic Mertens. RONNY VAN DEN ACKERVEKEN

NIC MERTENS Broer “Het is een kleine troost dat hij als fietsliefh­ebber is gestorven tijdens iets dat hij graag deed.”

 ?? FOTO RR ?? De vulkaan Teide op Tenerife is een populaire bestemming bij wielerlief­hebbers.
FOTO RR De vulkaan Teide op Tenerife is een populaire bestemming bij wielerlief­hebbers.
 ?? FOTO RR ?? Roel Mertens.
FOTO RR Roel Mertens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium