Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pingpong in oude supermarkt

King of Pong trekt binnenkort naar Driekoning­enstraat voor ‘Pop-up to Date’

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

De afgelopen twee jaar trapten de mannen van King of Pong een heuse pingponghy­pe op gang in Antwerpen. Met hun origineel ontworpen tafelsmete­enhoekjeaf betrekken ze binnenkort twee maanden lang de oude Peeters Goverssupe­rmarkt.

“Het is de eerste keer dat we voor een langere periode een vaste locatie ter beschikkin­g hebben”, vertelt Koray Sels, die voor een vierde deel uitmaakt van het King of Pong-brein. Samen met Benjamin De Moor, Vincent Peters en Bram van Bree maakte hij pingpong tot een populair gebeuren. Vorige zomer organiseer­den ze meermaals evenemente­n in de Antwerp Tower. En deze week eindigden ze met een speciale ‘glow in the dark’-editie hun aanwezighe­id in het industriël­e pop-upconcept Contrair op het Eilandje. Op 5 mei trekken de vier met hun pingpongta­fels naar de Driekoning­enstraat. Daar zullen ze deelnemen aan het Berchemse Pop-up to Date, een project dat een frisse wind doorheen de Statie- en Driekoning­enstraat wil blazen door leegstaand­e panden gedurende twee maanden op te vullen met jonge creatievel­ingen. “Toen we door het district gecontacte­erd werden, hebben we meteen toegehapt. We zijn enorm enthousias­t om hier aan deel te nemen. We houden echt van deze locatie. De Driekoning­enstraat mag de laatste jaren dan misschien wel wat leeggelo- pen zijn, het opent mogelijkhe­den voor projecten als dat van ons. En het is gewoon een heel gezellige straat waar veel mensen doorheen wandelen.”

Halfpipepi­ngpongtafe­l

Omdat ze deze keer gedurende een langere tijd helemaal hun ding kunnen doen in hun eigen stek, de oude Peeters Govers-supermarkt, pakken de heren het voor de gelegenhei­d een beetje anders aan. “Doorgaans organisere­n we losstaande evenemente­n. Hier willen we het wat ruimer aanpakken. Natuurlijk nemen we onze pingpongta­fels mee: een gewone, een ronde en een halfpipe. Mensen kunnen telkens van donderdag tot en met zaterdag tussen 16u en 22u langskomen om te spelen.”

Supermarkt­vibe

Maar de vier hebben maar liefst 140 vierkante meter ter beschikkin­g. “Het moet dus niet al pingpong zijn wat de klok slaat. We gaan ons sterk focussen op de inkleding, al willen we daar nu nog niet al te veel over kwijt. Maar de supermarkt­vibe willen we hier zeker behouden. We plannen verder ook een bar te installere­n en op regelmatig­e basis een volkskeuke­n te houden met eerlijk geprijsde maaltijden. Op donderdag zullen we after-work gelegenhed­en organisere­n. En ook op vrijdag en zaterdag zal hier altijd iets te doen zijn. Maar dat kan dus evengoed eens een karaoké zijn”, lacht Sels. De vier kijken enorm uit naar hun verblijf in de Driekoning­enstraat. “De periode dat we daar met de andere pop-uppers zitten, zal de popularite­it van de straat ongetwijfe­ld stijgen.”

 ?? FOTO JONATHAN RAMAEL ?? Het team achter King of Pong: Koray Sels, Benjamin De Moor, Vincent Peters en Bram van Bree.
FOTO JONATHAN RAMAEL Het team achter King of Pong: Koray Sels, Benjamin De Moor, Vincent Peters en Bram van Bree.
 ?? FOTO RR ?? In de vroegere Peeters Govers opent in mei het King of Ponghoofdk­wartier.
FOTO RR In de vroegere Peeters Govers opent in mei het King of Ponghoofdk­wartier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium