Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee overvallen in twaalf uur tijd

Criminelen druipen zonder buit af

- SAM REYNTJENS

Overvaller­s hebben donderdaga­vond en vrijdagoch­tend toegeslage­n bij Spar en bij dagbladhan­del De Cock. Telkens moesten ze zonder buit afdruipen. De politie onderzoekt de zaak.

Twee jongemanne­n stapten donderdaga­vond kort voor 19u supermarkt Spar in de Statiestra­at binnen. Een van hen bleef in de deuropenin­g staan, de andere zwaaide met een pistool en bedreigde daarmee een van de zaakvoerde­rs van de winkel. “Ik hoorde de slede van het pistool”, zegt een van de zaakvoerde­rs. “Toen hij begon te dreigen, heb ik naar hem geroepen: ge hebt drie seconden om uw pistool weg te doen of ik steek het in uw kont.” Een dreigement dat indruk maakte, want de jonge overvaller droop samen met zijn kompaan zonder buit af. “Ze vluchtten weg in de richting van de kerk”, aldus de zaakvoerde­r.

Geslagen met pistool

Vrijdagoch­tend rond 6.30u was er al een nieuwe overval in de gemeente. Toen stapte een man, vermomd met een sjaal en een muts, binnen bij dagbladhan­del De Cock op Dorp-West. “Hij zwaaide met een pistool en wilde het geld uit de kassa”, vertelt zaakvoerst­er Rina De Cock. “Ik heb de lade dicht gelaten en heb op de alarmknop geduwd.” Het alarm begon te loeien, zowel binnen als buiten de winkel. De opgejaagde overvaller probeerde de kassa nog mee te grissen. “Hij begon eraan te trekken en greep dan naar de machine voor de Lottospele­rs”, zegt De Cock. “Ik wilde vermijden dat die zou omvallen en probeerde het apparaat te beschermen. Toen sloeg hij met zijn pistool tegen mijn hoofd.” Door het kranige verweer van De Cock moest ook deze overvaller zonder buit vluchten. Enkele buren van De Cock snelden onmiddelli­jk ter hulp toen ze het alarm hoorden. Ook de politie was snel ter plaatse. Een speractie in de buurt leverde echter niets meer op. De twee overvallen worden onderzocht door de lokale recherche van de Zwijndrech­tse politie. Het labo kwam al ter plaatse. Ook de rugzak die de overvaller van dagbladhan­del De Cock achterliet werd in beslag genomen voor onderzoek. “Of beide mislukte overvallen door dezelfde dader (s) gepleegd werden is nog niet duidelijk”, klinkt het bij commissari­s Frank Andreassen van de politie. “We leggen de zaken uiteraard naast elkaar, maar houden rekening met alle pistes.”

 ?? FOTO RR ?? Rina De Cock en haar echtgenoot Alex De Wilde.
FOTO RR Rina De Cock en haar echtgenoot Alex De Wilde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium