Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tegen KV spelen, dat belooft vuurwerk”

Belangen zijn zondag minder groot, maar ‘ vijandighe­id’ blijft even sterk

- KURT GULDENTOPS

Zelfs al spelen ze voor een zak lucht tegen elkaar, dan nog zal er extra stevig gebikkeld worden in de onderonsje­s tussen KV Mechelen en Lierse. En dus mag ook Playoff 2 zich zondagavon­d verkneukel­en op een potje stevig voetbal tussen de rivalisere­nde buren.

Heb je de voorbije week veel vuldig geschieden­islessen moeten doceren binnen de groep? Op Frans, Weuts, Elgabas, Goris en jezelf na kennen maar weinig spelers binnen de kern de rivaliteit met KV Mechelen. Thomas Wils: “Dat klopt, dat zijn de gasten die weten waar het om draait. Maar ook de andere jongens zijn intussen op de hoogte en weten waar ze zich aan mogen verwachten. Zeker voor ons staat er morgen niet zo veel op het spel, maar de inzet en motivatie zullen heel groot zijn. Een match tegen KV belooft altijd vuurwerk, hoe je het ook draait of keert. We beseffen echt wel hoe blij we onze supporters kunnen maken met een gunstig resultaat.”

Die supporters lieten het vorig weekend door de boycot jammerlijk afweten in de succesvoll­e thuismatch tegen Standard. De aanzet was best wel begrijpeli­jk, maar voor de spelers was het een spijtige zaak. “Ik kan het niet beter verwoorden. Ik begrijp wel waarom ze hun ongenoegen wilden tonen, maar als groep was het jammer om voor lege tribunes te moeten spelen. Al voelden we ons zeker niet aangesprok­en, dat hebben ze ook duidelijk gemaakt. Als spelersgro­ep hebben we vorig weekend toch ook wel een signaal gegeven dat we echt wel willen. Hopelijk komen ze terug.”

Niks beter om ze terug naar het Lisp te lokken dan KV Mechelen te kloppen in eigen huis. ( lacht) “We kunnen zonder druk spelen, want KV Mechelen kan hoogstens langszij komen in het klassement. Op de eerste speeldag hebben de ploegen uit 1B getoond dat ze met enthousias­me Play-off 2 zijn ingedoken. Morgen zal dat verrassing­seffect weg zijn. Bovendien heeft KV Mechelen iets goed te maken na de 3-0-nederlaag tegen Union. Ze zullen op hun hoede zijn, maar dat mag onze zaak niet maken. Lierse zakt met vertrouwen naar Mechelen af en met de volle overtuigin­g om ons ding te doen. We willen absoluut vermijden om af te gaan.”

Toch opmerkelij­k dat de rivaliteit tussen beide teams zo is blijven hangen. “Tja, het is vooral een zaak van de supporters, denk ik. De spelers onderling hebben er minder problemen mee. Alles is inderdaad ontstaan toen KV Mechelen in vrije val kwam en door de jaren heen hebben de transfers van De Witte, Buyens, Adesanya en Claes nog meer olie op het vuur gegooid. Het komt nooit meer goed tussen beide clubs, denk ik. Ook al zijn er toch best wel wat gelijkenis­sen. Het zijn twee familieclu­bs die lange tijd ook een gelijkaard­ige koers hebben gevaren.”

Het nakende vertrek van enkele spelers bij Lierse is brandend actueel. Komt het jullie wel goed uit dat jongens als Benson uitblinken in Playoff 2? “Ach, ik denk dat het weinig invloed zal hebben op een eventuele transfer. Clubs uit de hoogste klasse die spelers als De Belder of Benson willen aantrekken, hebben hun huiswerk al gemaakt en zullen het niet laten afhangen van enkele prestaties in Play-off 2. Het is en blijft toch een competitie waarin de intensitei­t net iets lager ligt, er veel vaker wordt geëxperime­nteerd en de spanningen wat minder zijn. En bovendien hoeven we er ons ook het hoofd niet over te breken. We gaan er van uit dat de club een plan B klaar heeft. Wij moeten enkel en alleen focussen op de wedstrijd van zondag.”

 ?? FOTO BELGA ?? Thomas Wils is een van de weinige Liersespel­ers die beseffen waar het zondag om draait. “De andere jongens weten inmiddels wel waar ze zich aan mogen verwachten.”
FOTO BELGA Thomas Wils is een van de weinige Liersespel­ers die beseffen waar het zondag om draait. “De andere jongens weten inmiddels wel waar ze zich aan mogen verwachten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium