Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kon zelfs mijn tanden niet meer poetsen”

Killian Overmeire is halfweg revalidati­e

- (wiho)

Killian Overmeire is voor het eerst in zijn carrière langdurig geblesseer­d. Het Lokerenico­on scheurde twee maanden geleden zijn schouderpe­es en zit nu halverwege zijn revalidati­e. “Het is een seizoen om snel te vergeten.”

25 januari 2017. Na een schijnbaar onschuldig duel grijpt aanvoerder Killian Overmeire na een halfuur met een pijnlijke grimas naar de rechtersch­ouder. Het Lokerse boegbeeld probeert het vol te houden, het is per slot van rekening de Oost-Vlaamse derby tegen AA Gent, maar hij moet alsnog de wedstrijd staken. Een paar dagen later volgt het harde verdict: schouderpe­es afgescheur­d, vier maanden revalidati­e en einde seizoen.

“In eerste instantie dacht ik niet dat het zo erg was”, herinnert Overmeire zich. “Ik heb zelfs nog even proberen te spelen, maar het ging niet meer. Mijn arm hing precies los aan mijn lichaam. Op dat moment dacht ik misschien drie weken out te zijn. Hoogstens. Dan is een operatie en vier maanden afwezighei­d een serieuze domper. Ach, het is een seizoen om snel te vergeten.”

Nerveus

Na een succesvoll­e operatie kon Overmeire stilaan aan zijn lange revalidati­e beginnen. Lang niet evident. “Eerlijk? Ik was toch redelijk nerveus. Weet je, het was pas mijn eerste operatie ooit. De eerste twee weken heb ik echt enorm afgezien. Het enige wat ik kon, was op mijn rug liggen. Ik sliep ook hoogstens twee uur per nacht. Ze hadden me gewaarschu­wd, maar ik heb het toch een beetje onderschat.” “Je moet weten, ik heb vijf weken met een brace moeten rondlopen. De stomste dingen lijken dan allemaal zo moeilijk. Ik kon zelfs mijn tanden niet poetsen, laat staan een boterham smeren. Eigenlijk is het ongelofeli­jk hoe snel een lichaam aftakelt. De spiermassa in mijn arm en schouder was nagenoeg helemaal weg. Vier dagen na de operatie kreeg ik al massages om het weefsel los te maken. Nadien werd de revalidati­e stelselmat­ig opgebouwd. Nu gaat alles weer prima. Enkel de zijwaartse bewegingen zijn nog lastig. Het is fijn dat ik opnieuw kan lopen en de conditie kan opbouwen.” De Lokerse aanvoerder is nu halfweg en hij ligt goed op schema, maar zijn eerste grote blessure valt hem zwaar. “Geblesseer­d toekij-

ken is het moeilijkst­e van allemaal. Elke wedstrijd ben ik enorm zenuwachti­g. Ik kan niks doen. Ik zit alleen maar te kijken en mis de sfeer van dat stadion en de opbouw naar een wedstrijd. Vroeger vond ik het al verschrikk­elijk om geschorst te zijn, en nu sta ik vier maanden aan de kant. Al een geluk dat ik kan revalidere­n op de club en de jongens elke dag zie. Maar hoe je het draait of keert, je beleeft het toch anders. Je mist de sfeer op training. Dat maakt het zo lastig.” De kans dat Overmeire dit seizoen nog in actie komt, is bijzonder klein. “Ik wil volgend seizoen topfit zijn. Met andere woorden, dit seizoen kom ik normaal gezien niet meer in actie. Ik wil dat risico niet nemen en eerst volledig hersteld zijn. Het zou wel kunnen dat ik in mei al mag meetrainen, met de bal maar nog zonder contact.”

 ?? FOTO RR ?? Van Overmeire kort na de ingreep.
FOTO RR Van Overmeire kort na de ingreep.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium