Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pieters haalt vlot cut

- (cch)

Net zoals Flory Van Donck in 1958 slaagde Thomas Pieters er als debutant in om zich te kwalificer­en voor de eindfase van de Masters. Bij het afsluiten van deze editie stond hij mee aan de leiding.

Na zijn twaalfde plaats na de eerste dag met een score in level par, of 72 slagen, moest het een koud kunstje zijn voor Pieters om de beste 50 spelers of gelijken te halen op het eerste majortorno­oi van het jaar. De vraag was enkel hoe de 25-jarige Nijlenaar na zijn sublieme eerste 10 holes het slot in mineur zou verwerkt hebben.

Cruisecont­rol

Het Belgische nummer één nam alvast een valse start met een bogey. Voor het eerst in het tornooi kwam er +1 achter zijn naam te staan met een kleine terugval naar de zeventiend­e stek als gevolg. Die morele tik had geen invloed op zijn spel. Pieters schakelde cruisecont­rol in. Na vier opeenvolge­nde pars lukte het nummer 35 van de wereld een birdie en dook hij opnieuw de top 10 in. Toen al kwam het besef dat er nog weinig kon mislopen. Het was genieten en rustig controlere­n voor Pieters, die zelfs een kleine glimlach liet opmerken. Enkel de moeilijke passage van Amen Corner (hole 11 en hole 12) overleven, was nog de opdracht. Daar was hij op de eerste dag zwaar de mist ingegaan. Bijkomend goed nieuws voor Pieters en de rest van het deelnemers­veld was dat de Amerikaan Charley Hoffman, de leider na openingsda­g met -7, rond ging in 75 slagen (+3). Hij zag zijn voorsprong van 5 slagen zo tot nul gereduceer­d worden, waardoor in de laatste 36 holes nog alles kan gebeuren. De winnaar van de 81e editie is met andere woorden nog lang niet gekend.

 ??  ?? Pieters overwon gisteren een kleine dip met sprekend gemak. FOTO PHOTO NEWS
Pieters overwon gisteren een kleine dip met sprekend gemak. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium